Vet ni hur lätt och gott det är med hemmagjorda fiskpinnar? Superlätt. Gjorde fiskpinnar till barnen och det tar inte mer tid än att steka på färdiga. Jag använde panko eftersom det blir lite krispigare, men du kan såklart använda ströbröd. Till det gjorde jag en stor sats remouladsås.
För 4 pers
ca 400 g torskfilé
vetemjöl
ägg (uppvispat)
panko
salt,peppar
1. Skär torsken i ’pinnar’.
2. Vänd i mjöl blandat med lite salt och peppar.
3. Vänd i ägg
4. Vänd i rikligt med panko
5. Stek i smör tills de är genomstekta och gyllenbruna
Remouladsås
1 dl bostongurka
1 äpple, skalat och finhackat
1 msk små kaprisbär, finhackade
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk majonäs
2 dl rysk yoghurt
1 tsk strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk worcestershiresås
salt.peppar
Blanda ihop allt till remouladsåsen och låt den helst stå ett tag så smakerna gifter sig. Du kan gärna göra den dagen innan.