Parmesankex till drinken – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Parmesankex till drinken

Parmesankex

Här är det andra snackset till drinken som jag gjorde förra lördagen då Rose-Marie var på middag hos mig: Parmesankex, lätt salta av massa parmesan och rosmarin. Har gjort dem förut och de är perfekta till bubbel eller annan drink. Men förvänta er inte att barnen ska gilla dem. Magda och Annie var så så besvikna på kexen, de trodde det var söta kakor. Men bra för de blir vuxenkakor och  man får ha dem i fred.

Du behöver (ca 20 st)

160 g smör (rumsvarmt)

160 g vetemjöl

60 g riven parmesan

2 kvistar färsk rosmarin

salt,peppar

 

Gör så här

Sätt ugnen på 180 C

Blanda, smör, vetemjöl och riven parmesan med lite salt och pyttelite peppar, gärna i matberedare. Dra av bladen från rosmarinkvisten och hacka i lite mindre bitar och blanda ner i degen.

Rulla små bollar av degen och platta till lite. Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen cirka 15-20 minuter, tills de blivit lätt gyllenbruna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.