Badmat? Här ett dundertips. Jag tycker Arla har väldigt bra picknicktips i år. Så den här finns där och är hur god som helst för en dag på stranden. Plussa till exempel på med örtkryddad kyckling, gräddfil, fetaosttärningar. Vi ska ut på badutflykt idag, ska ni? Känns som att man bara måste ha chans att svalka sig på sådana här dagar.
Du behöver
400 g sötpotatis
400 g färskpotatis
1⁄2 tsk salt
1 1⁄2 msk rapsolja
2 salladslökar
150 g körsbärstomater
1⁄2 dl kalamataoliver
1 krm svartpeppar,1⁄2 tsk flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Tvätta färskpotatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta och ringla över lite olja. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Strimla salladslökarna och halvera tomaterna. Blanda ihop allt. Strö över peppar och flingsalt.