Picknicktips! Rostad potatis och sötpotatissallad – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Annons

Picknicktips! Rostad potatis och sötpotatissallad

SÖTPOTATIS SALLAD

Badmat? Här ett dundertips. Jag tycker Arla har väldigt bra picknicktips i år. Så den här finns där och är hur god som helst för en dag på stranden. Plussa till exempel på med örtkryddad kyckling, gräddfil, fetaosttärningar. Vi ska ut på badutflykt idag, ska ni? Känns som att man bara måste ha chans att svalka sig på sådana här dagar.

sötpotatissallad picknick färskpotatis

Du behöver

400 g sötpotatis

400 g färskpotatis

1⁄2 tsk salt

1 1⁄2 msk rapsolja

2 salladslökar

150 g körsbärstomater

1⁄2 dl kalamataoliver

1 krm svartpeppar,1⁄2 tsk flingsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 225 C

Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Tvätta färskpotatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta och ringla över lite olja. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Strimla salladslökarna och halvera tomaterna. Blanda ihop allt. Strö över peppar och flingsalt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons