Falukorv med äpple, cheddar och currysås – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Falukorv med äpple, cheddar och currysås

falukorv
En av mina vardagsfavoriter som barnen älskar är falukorv med massa äpple, ketchup, söt senap. Till en sås på curry och honung. Jag gillar att strössla över några fänkålsfrön också. Jag älskar cheddar, men du kan ta vilken ost som helst, såklart!
 
Du behöver
1 falukorvsring
senap (svensk, gärna den skånska lite söta)
ketchup
1-2 äpplen
1 ½ dl riven ost
1 burk creme fraiche
1½ tsk curry
2 tsk honung
(Några fänkålsfrön)
salt, peppar
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
 
Skär skivor, nästan ända ner i hela ringen. Lägg ringen i en ugnsfast form. Klicka i/bred på lite senap i varannan skiva, lite ketchup i varannan. Skär äpple i så tunna skivor du kan. Lägg ner en äppelskiva, eller flera, mellan varje korvskiva.
 
Blanda creme fraiche med curry och honung. Häll röran i mitten av falukorvsringen. Strössla eventuellt några fänkålsfrön över såsen. Strö över den rivna osten över korvringen. In i ugnen cirka 30 minuter.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.