Du behöver
400 g falukorv
½ gul lök
½ röd lök
1 tsk vetemjöl
4 msk tomatpuré
1 dl vatten
3 dl grädde
2 lagerblad
smör,olja, nymalen svartpeppar (gärna Tellicherry peppar), gärna gräslök
Gör så här
Skala lökarna. Skiva fint och stek på löken i lite smör och olja i en gryta. Dra grytan från värmen, pudra över vetemjölet och rör ner tomatpuré. Tillsätt vatten, grädde och lagerblad. Låt det koka upp under omrörning och sedan sjuda under lock cirka 10 minuter. Smaka av med salt.
Skär falukorven i strimlor. Fräs på korven i lite olja och smör. Lägg över korven i grytan ovanpå såsen. Strössla över lite nymalen svartpeppar. Dekorera med gräslök. Servera
Första gången korvstroganoff ser tjusigt ut?? 🙂
Ja, ha ha, känns som en något lyxigare korvstroganoff när man lägger den ovanpå istället för geggar ihop:-)