Matstugan

Tobleroneglass – Maj Gaaaad

 Tobleroneglass
 
Mitt bästa helgmystips, som precis alla älskar, är Tobleroneglass! Du svänger ihop den snabbt, men den måste få frysa till sig i frysen. Kanske plussa på med lite hallon, något kex eller lite chokladsås. Eller bara sleva in som den är. 
 
Till 4 pers:
125 g Toblerone
0,5 dl strösocker (knappt)
3 äggulor
2,5 dl vispgrädde
Tobleroneglass
 Annie vägrar, nuförtiden, för det mesta att se normal ut på bilder. Hon gör sina konstigaste miner så fort kameran kommer fram. Världens bästa assistent var hon i alla fall. Behövde knappt diska skålen efter heller, för hon slickade ur allt. Smeten är helt oemotståndlig.  
 
Gör så här
Smält tobleronen i vattenbad på låg värme. Medan den smälter vispa grädden hårt, vispa sedan äggulor och sockret. Vänd ner grädden i äggsmeten. Häll 1/3 av gräddblandningen i smälta tobleronen och blanda väl, blanda sedan ihop allt och rör om ordentligt. Häll i form av valfritt slag. Frys minst 4 timmar. Har du glassmaskin så använder du den såklart!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna/Frostrosor

    Men hur gott ser inte det där ut?!! Toblerone är en favorit!
    Ja, dessa unga pre-teens gör som de vill! Hehe, har en 5-åring här hemma som bestämt sig för att sura på varje bild! Bara för att!