Matstugan

Apelsin- och Fänkålssallad

Apelsin och fänkålssallad_sallad_vintersallad_fänkål_apelsinVintrig salladen på apelsin och fänkål  gjorde jag för ett tag sedan till härligt marinerade revbensspjäll. Den här salladen passar till dock till mycket, så fräsch. Tänkte att ni skulle få den. Nu kilar vi iväg på Bamsebio, ska bli så roligt och tjejerna är mer än taggade. Första gången jag tar med Gus Gus på bio, håller tummarna att det går bra.

Du behöver
½ fänkål
2 apelsiner
½ dl granatäpplekärnor (jag brukar köpa frysta)
Hackade mandlar
Babyspenat (eller ruccola)
 
Citronette
½ dl olivolja
½ citron (saft)
1 tsk honung
nymalen svartpeppar
 
Gör så här
Blanda till citronetten genom att röra ihop alla ingredienser
 
Skär fänkålen så flortunt det bara går, gärna med mandolin. Skär ut filéer ur apelsinerna. 
 
Lägg upp salladsbladen på ett fat och apelsin och fänkål ovanpå. Strössla över granatäpplekärnorna. Häll över citronetten och strö över mandelhack. 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.