Vintrig salladen på apelsin och fänkål gjorde jag för ett tag sedan till härligt marinerade revbensspjäll. Den här salladen passar till dock till mycket, så fräsch. Tänkte att ni skulle få den. Nu kilar vi iväg på Bamsebio, ska bli så roligt och tjejerna är mer än taggade. Första gången jag tar med Gus Gus på bio, håller tummarna att det går bra.
Du behöver ½ fänkål 2 apelsiner ½ dl granatäpplekärnor (jag brukar köpa frysta) Hackade mandlar Babyspenat (eller ruccola) Citronette ½ dl olivolja ½ citron (saft) 1 tsk honung nymalen svartpeppar Gör så här Blanda till citronetten genom att röra ihop alla ingredienser Skär fänkålen så flortunt det bara går, gärna med mandolin. Skär ut filéer ur apelsinerna. Lägg upp salladsbladen på ett fat och apelsin och fänkål ovanpå. Strössla över granatäpplekärnorna. Häll över citronetten och strö över mandelhack.Apelsin- och Fänkålssallad
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.