Chili con Carne – Den lätta vägen – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Annons

Chili con Carne – Den lätta vägen

Här är lättaste Chili con Carne. Mina barn älskar den här varianten med en burk bönor i tomatsås som man häller i köttfärsen.  
 
Du behöver
500 g nöt- eller blandfärs
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor (grön och röd)
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (400 g)
1 lagerblad
(1 chilifrukt – brukar skippa den om jag gör till barnen)
1 burk vita bönor i tomatsås
olja, salt, peppar, vatten 
 
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka paprikorna. Fräs lök, vitlök, paprika i olja i en gryta. Löken ska bli blank men inte brynt. Häll över allt i en skål på sidan.
 
Fräs sedan köttfärsen i grytan. Häll tillbaka lök- och paprikahacket och blanda. Tillsätt buljong, tomatpuré, tomatkross och lagerblad. Tillsätt finhackad chili. Salta och peppra efter smak. 
 
Småkoka allt i 45 – 60 minuter. Häll i lite vatten om det är för tjockt. Häll i bönorna den sista kvarten och låt koka med.  
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons