Matstugan

Årets Konditor 2013 – Småskalighet

En hel låda med miniversioner av prinsesstårta, dammsugare, eclairs, mazariner och rulltårta. Småskalighet är temat då Årets Konditor 2013 ska krönas. Vi bloggare bjöds på en workshop med de nominerade där vi fick baka och smaka miniversioner av klassikerna.
Tävlingen fyller i år 25 år och för att fira stort är uppgiften, för de nominerade, i år att baka smått. Tävlingen har flyttats till Stockholmsmässan i Älvsjö och pågår i dagarna två (3-4 oktober). 
Så här gjorde vi de sötaste pyttesmå dammsugarna. För att hålla ihop marsipanrullen penslades sidorna med lite päronkonjak. 
Petit Chouxs fylldes med chokladkräm och doppades i choklad och rakt in i munnen.
Goda som bara den! 
Den, utan tvekan, populäraste stationen, var där vi fick lära oss att göra prinsesstårta i miniformat. Alla var mäkta stolta över sina skapelser som försiktigt bars hem i lådan tillsammans med alla andra minisar. Ett kanonevent verkligen! Nu ska det bli roligt att se vem som blir Årets Konditor 2013 och vad hen vinner med för skapelser.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kinna

    Tjing, fina bilder du har. Bättre än mina så ligger länk hos mig hit.

    Svar:
    Så fin du är! Jag lägger in länk till dig också såklart! Kram
    Linda /Matstugan
  2. Carolina

    Wow så kul, ett event helt i min smak – man skulle bott i Stockholm! 😉 Kram

    Svar:
    Det var ett fantastiskt event, helt min grej såklart! Ja, jo, tyvärr så är det ju så att de flesta event hålls här i Stockholm. Kram!
    Linda /Matstugan