Matstugan

Magiskt filmjölksbröd med superfrön

Underbart filmjölksbröd som bara rörs ihop och skjutsas in i ugnen. Jag blandade ner en massa nyttigheter dessutom och brödet blev bara desto godare.
 
Du behöver 
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
½ dl hampafrön
2 tsk nyponmjöl
1 dl krossad råg
1 dl grovt rågmjöl
1 dl siktat dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
6 torkade aprikoser (helst osvavlade, dvs de mörka)
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
 
Gör så här 
Sätt ugnen på 175 C 
Smöra och bröa en form på 1½ liter. 
 
Blanda solroskärnor, pumpakärnor, hampafrön, nyponmjöl, krossad råg, rågmjöl, dinkelmjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat i en bunke. 
 
Tillsätt filmjölk och sirap. Rör runt så att det precis blandas. Skär aprikoserna i bitar och rör ner försiktigt. Rör inte för mycket i filmjölksbröd (de ska bara precis blandas ihop).
 
In i ugnen ca 80 minuter. Låt svalna i formen över natten, gärna invirad i ren kökshandduk. 
Ha en så fin helg!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.