Matstugan

Ananasmojito – Så galet gott

Jag hade middag här hemma. Adnan, som är en kollega till mig tog på sig att vara bartender och gjorde bästa mojiton någonsin – Ananasmojito. Kombinationen mynta och ananas är så perfekt. Bästa sommardrinken, den här slår allt annat. 
Du behöver (för 2 glas)
Färsk ananas
8 myntablad
1 lime
6 cl sockerlag
krossad is
8 cl vit rom
tonicvatten
Dekoration: ananas, myntablad
 
 
Gör så här
Sockerlag  – fixar du lätt genom att koka lika mycket socker som vatten. Koka till sockret har smält och lösts upp, några minuter. Låt det kallna. Gör gärna mer och häll upp på flaska som du har i kylen. Håller sig i evigheter. 
 
Två bitar ananastrianglar (i samma storlek ungefär som den som används till dekoration) muddlas (mosas) tillsammans med myntabladen. Blanda med pressad lime, iskuber och sockerlag i en shaker. Sila ner i glasen och tillsätt vit rom. Skär lite ananas ojämnt i mindre bitar och fördela i glasen. Fyll på med krossad is och tonic och rör runt lite så att allt blandas. Garnera med ananas och mynta. 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johan

    Provade den en gång i Grekland, ruskigt god! Får pröva att göra den själv någon varm dag nu i sommar.

    Svar:
    Det är en riktigt bra kombo ananas och mynta:-)
    Linda /Matstugan