Matstugan

Grovsalta färskpotatisen

 
Så här sköter sig färskpotatisen alldeles själv och blir så där härligt småsegt god. Gott till grillat, i sallad, att dippa med på ett buffébord, till sill eller bara som de är.
Midsommarlunchen

 

Du behöver
1 kg potatis
1 pkt grovsalt
rapsolja
 
Gör så här
Sätt ugnen på 180 C. Borsta potatisen. Häll grovsaltet i en ugnsform eller på en plåt. Lägg på de borstade potatisarna. In i ugnen sådär 30-50 min (beroende på hur stora potatisarna är). De ska mjukna. Ta ut formen och låt de svalna av, ringla rapsolja över.  
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna/Frostis

    Men så gott! Man kan inte återanvända saltet, eller hur?

    Svar:
    Precis vad jag har undrat också. Det känns som fel att kasta så mycket salt och känns som att man borde kunna använda det till något. Hör du något om det så hojta till. Jag ska också försöka ta reda på det.
    Linda /Matstugan