Matstugan

Asiatisk bönsallad till grillad fisk – eller vad som helst grillat

Ska ni grilla i helgen? Jag använder min grillpanna fortfarande tills jag har hittat en grill till min balkong, snart hoppas jag! Den här bönsalladen passar verkligen till allt, testa t ex till kyckling eller biff. Sötsyrlig och mumsig. 
 
Du behöver 
4 laxfiléer (eller en stor hel fisk)
neutral olja, salt, peppar
 
Bönsallad
2 små röda lökar
3-4 vitlöksklyftor
150 g haricots verts
5 msk farinsocker
2 msk soja
2 lime
2 msk fisksås
olja (raps- eller solrosolja)
 
Gör så här
Pensla på rikligt med olja på fisken innan du lägger den på grillen.
 
Skiva löken fint och tunt. Finhacka vitlök. Hacka haricots verts i större bitar. Fräs på i lite olja några minuter. Tillsätt farinsockret och rör om tills sockret har smält helt. Pyttsa i fisksås, saften från lime, soja. Rör om och häll över dent grillade.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. dianasdrömmar

    Tack för tipset 🙂 , har du tips på någon riktigt god sallad till kött? Matig så man kan skippa potatis men nyttig? kramis sötnos/Diana

    Svar:
    Hej du gulligaste! Jag har en bra sallad som jag gjorde i påskas som är matig: avocado, mango, mini mozzarella, rödlök, gula körsbärstomater, pumpafrön mm mm: http://matstugan.blogg.se/2013/march/gladaste-salladen-i-pask.html
    Åh vad gott med grillat! Ses vi i veckan på något roligt kanske? Varmaste Kramen!
    Linda /Matstugan