Matstugan

…och sen, Oxfilé med ört- och citronsmör

Smaksatt smör är min storfavorit till kött just nu. Här är ett tips på smaksättning, men man kan smaksätta precis hur man vill. Vi åt oxfilé med kryddsmöret. Till det ugnsrostade morötter, potatis, palsternacka och vitlöksklyftor. 
 
Oxfilén blir bäst om man tar fram den två timmar innan tillagning så den är rumsvarm. Salta och peppra 10 minuter innan. Stek i gjutjärn (helst) i mycket smör. För medium ska innertemperaturen vara ca 52 grader. Låt vila inslagen i folie i ca 10 minuter. 
 
Basilika-, citron- och parmesansmör
100 g smör, rumsvarmt
1 msk färskpressad citronsaft
1 citron, rivet skal
½ dl basilika (finhackad)
½ msk parmesan (finriven)
 
Blanda smöret med övriga ingredienser. Klicka ut på en bit plastfolie och forma till en rulle. Låt stelna till någon timme i kyl eller frys. Kryddsmör håller någon vecka i kyl och sådär 3 månader i frysen. 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Vi åt oxfilé med vitlökssmör igår kväll faktiskt (oxfilé provencale) En riktig höjdare! Det är ju så gott med kryddsmör på kött 🙂