Matstugan

Kyckling Marengo

Kyckling med svamp, vitt vin, rosmarin, oregano, basilika och paprika – Det blir Kyckling Marengo. Så mustigt god gryta med massa smak. Man kan lite ta vad man haver här.
 
Du behöver
600 g strimlad kyckling (jag använde kycklinglårfilé)
150 g svamp (t ex blandsvamp eller champinjoner)
1 gul lök
1 burk (400g) hela tomater (alternativt körsbärstomater)
2 msk koncentrerad kycklingfond
1½ dl vitt vin
2½ dl matlagningsgrädde
½ tsk rosmarin
½ tsk basilika
½ tsk oregano
1 tsk paprikapulver
smör, olivolja, salt, peppar, maizena
 
Gör så här
Skär kycklingen i strimlor. Bryn kyckling och svamp. Krydda med lite salt och peppar. Lägg i en gryta.
 
Skär löken fint och fräs mjuk i panna. Tillsätt löken, tomaterna, fond, vin, grädde till grytan. Pyttsa i kryddorna. Koka upp och låt småputtra  under lock i 10-15 minuter. Red med lite maizena till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar
 
Bästa Leontine kom över för bus med flickorna, mat och prat!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.