Matstugan

Färska Rödbetor, Getost, Pinjenötter, Timjan

Bra liten förrätt vilken dag i veckan som helst. Kombinationen mellan rödbetor och getost är underbar. Jag köpte på mig så mycket rödbetor att det blir fler rödbetsrätter, t ex är jag sugen på färska rödbetor och fetaost. Undras om vi inte redan ikväll ska slå till på den, har ju fetaost hemma.

För 4 pers

6-8 rödbetor
½ dl pinjenötter
100 g getost

Färsk Timjan, rinnande honung

Gör så här

Skölj rödbetorna och borsta dem. Koka dem 30-40 minuter i saltat vatten. Känn med sticka så de är lagom mjuka.

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.

Skala rödbetorna innan de kallnat. Halvera.

Lägg upp på fat. Smula över getost, strö över pinjenötter och dekorera med timjan. Ringla över lite, lite honung.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.