Kejti Ståhl

– DRY NEEDLING HOS HÄLSOCOACHEN –

Lediga fredag – Så härligt!
Vad jag pysslat med idag? Lite allt möjligt faktiskt! Började morgonen med ett besök hos Hälsocoachen i Hässleholm.
Bokade tiden där för bara några dagar sedan då jag trillade in på hans profil på Instagram men har längtat intensivt de dagarna haha. Jag skulle nämligen få göra dry needling! Typ akupunktur. Alltså nålar i musklerna.
Så. Jäkla. Skönt.

För att göra en lång histoira kort.. Jag haft kroniska besvär med rygg och höft i ca 4,5 år (specifikt en muskel som heter quadratus lumborum) Första året var smärtan intensiv och jag hade svårt att sova, träna och jobba. Sen började jag gå hos en kiropraktor och smärtan minskade med ca 70-80%, men det där nypande känslan i ryggen och strålandet ned i foten fanns kvar.
Jag har spenderat x-antal timmar på en massagebänk – Jätteskönt! Men hjälpte ändå inte.
Till sist testade jag akupunktur. Dels för rygg och höft men även i fertilitetssyfte. Nålarna hjälpte fenomenalt!
Dels blev jag gravid (även om det blev kemiskt och missfall några gånger så blev jag ändå gravid, och till sist kom Valther) men också så försvann smärtan helt! Jag var dock tvungen att underhålla det regelbundet men när jag blev gravid så vågade jag inte fortsätta med akupunkturen. MEN det kvittade för jag hade inte ont en endaste dag under hela graviditeten. Så himla skönt!
12 timmar efter att Valther hade fötts så kom känslan tillbaka.. Och den har hållit i sig sedan dess.

Så!
Inser att det inte blev en så kort historia haha, men nu vet ni i alla fall bakgrunden.
Jag visste med mig sedan innan att mitt bäcken var snett och roterat men hur pass mycket visste jag inte..

När jag kom till Hälsocoachen började han med en anamnes. Massa frågor, bakgrund etc. Därefter några tester för att ser hur min kropp rör sig. Sen upp på bänken, han tryckte lite på ryggen och hittade direkt ett par goa triggerpunkter. Ni som vet ni vet.
Han konstaterade att mitt bäcken är rejält snett och det skiljer ungefär 1,5 cm på höger och vänster sida.

Och sen började nålsättandet!

 

Vet faktiskt inte hur många nålar han satte men de som landade gjorde underverk. Det är en otroligt speciell känsla. Ontskönt.
En känsla av både anspänning och lättnad i musklerna.
Med jämna mellanrum skruvade han lite på nålarna och misstänker att de då även gick djupare ned i vävnaden? Kändes som det i alla fall!
När nålarna väl hade suttit och skruvats på ett tag togs de bort och vi körde lite drag och stretch för att försöka räta till bäckenet och sist av allt gjorde han en manipulering och tejpade.
Fick med mig ett par övningar hem som jag ska göra dagligen och jag har redan varit duktig *klappar mig själv på axeln’ och gjort dem en första runda idag.

Känslan nu ca 10 timmar efter behandlingen är skön. Liten lätt känsla av träningsvärk. Nästa behandling blir om två veckor och jag är redan pepp haha.
Fun fact men kanske inte helt otippad info om mig – JAG ÄLSKAR NÅLAR!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.