Kejti Ståhl

– SONICARE DIAMONDCLEAN –

Detta inlägg är i samarbete med PHILIPS

 

 

Det här är verkligen ett jätteroligt samarbete! Jag har nu under två veckors tid fått testa deras Sonicare DiamondClean-tandborste som en del av utmaningen ”bättre munhälsa på två veckor”.
För mig är tandvård och munhälsa oerhört viktigt. Jag har en lååång bakgrund hos tandläkare och tandhygienister och för att göra en lång historia kort: Det började i tidig ålder då jag aldrig tappade min mjölktänder, istället fick de dras ut. Sen hade jag för liten mun så fick återigen dra en massa tänder och hade därefter tandställning i ett par år.
Eftersom jag även är en väldigt hungrig människa så har jag också behövt äta ofta, så mina tänder har inte fått vila så mycket och jag har därmed dragit på mig mycket småhål genom åren.

Så ja, som ni säkert förstår tycker jag att det är väldigt viktigt att ta hand om mina tänder!

Nu har jag då alltså fått testa denna eltandborste!

 

Tandborsten jobbar som så att den liksom vibrerar runt tanden medan du själv för borsten runt i munnen. Det jag verkligen gillar med den är att själva vibrationen känns mjuk och behaglig, inte för mycket kraft och den känns inte för hård mot tänder och tandkött. En annan grej jag gillar är att det finns fem olika borst-program man kan välja mellan.
Nu har jag använt mig mest av ”Clean”-läget men gillade även ”Sensitive”.

Tandborste säger till när det är dags att byta sida. Då signalerar den med en lite tydligare vibration. Perfekt ifall man är som jag och lätt driver iväg i tankarna och glömmer hur länge jag borstat på respektive sida. Nu vet jag att jag får en jämn borstning över hela munnen!

Det är lätt att komma åt även längst bak eftersom borsthuvudet är ganska litet och smidigt, och känslan efteråt är alltid ren och fräsch. Även om jag alltid följer upp med tandtråd så känns det liksom inte hela världen om man skulle missa det någon kväll hehe.

Ovan nämnda grejer är de sakerna som jag uppskattat allra mest med denna tandborste, men fler saker jag gillar är laddningsstationen som är ett glas (blir en snygg detalj i badrummet) och även att det medföljer ett rese-etui som även det kan användas för att ladda borsten i.
Jag har valt att testa batteritiden lite och lät bli att ladda den när jag plockade upp den ur förpackningen. Jag använde tandborsten morgon och kväll och ibland borstade jag även två omgångar med den vid samma tillfälle. Batteriet höll i prick en vecka!
Väldigt smidigt tänker jag eftersom reser man iväg någonstans är man sällan borta längre än en vecka, men är du borta just sju dagar så behöver du inte tänka på att ha med laddare 🙂
Sen är den väldigt snygg också, om man nu kan säga det om en tandborste haha. Jo men det är den verkligen. Elegant liksom.

Så för att summera dessa två veckor tycker jag absolut att jag känner skillnad på känslan i munnen. Som jag nämnde tidigare så känner jag mig verkligen ren efter jag använt den! Ingen beläggning som hänger kvar och jag kommer åt både bakom och mellan tänderna.

Vill man se hur det såg ut när jag unboxar och testar tandborsten för första gången så kika nedan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.