Kejti Ståhl

– FIXER UPPER –

Godmorgon tidig fredag!
Jag vet inte hur många blogginlägg jag har påbörjat men sedan fått kasta på grund av att lilleman vaknat..
Igår började jag skriva denna texten:

Hej på er! Som vanligt går dagarna i en rasande fart! Det är jobb, Valle och hemmafix för hela slanten. Det känns hela tiden som att man försöker komma ikapp, och förhoppningsvis gör man väl det någon gång också, förr eller senare.. 
Nu har det i alla fall hunnit bli torsdagskväll, en hastig middag ligger i magen, jag har svarat på några mail men har tre kvar som jag vill beta av innan jag stänger av jobbhjärnan. V somnade tidigt ikväll (skönt då han sömnvägrat lite på kvällarna  tidigare i veckan) och på tvn 

Sen hann jag inte längre för att V vaknade och vägrade sedan att somna om. Först efter kl 22 stängde han sina blå igen, men då var vi själva så trötta så gick och la oss nästan direkt efter.
Det jag i alla fall skulle skriva om igår var att vi hade tittat på Fixer Upper som går på tv4 om kvällarna. Det är utan tvekan ett av mina favoritprogram. Så himla mysigt!
Dessutom gillar jag ju själv att fixa här hemma så då är det kul med lite inspo.
NI som följer mig på Insta har sett att jag precis gjort iordning Valthers barnkök från ikea. Precis som många andra så ville jag också piffa till det lite.
Fick några förfrågningar om jag inte kunde beskriva steg för steg hur jag gjorde och självklart kan jag det!

  1. Först slipade jag alla de trä-delar som jag ville måla. Jag målade alla bitar som inte var vita (förutom bänkskivan). Jag sandpapprade för hand först med grovt och sedan med fint papp. Har man maskin går det såklart betydligt fortare..
  2. Sprayade alla plastdetaljer med en guld/koppar-färg. Färgen jag valde heter ”Montana gold” och jag köpte den på Panduro.
  3. Sen målade jag alla slipade trädelar. Målade två lager i färgen NCS S 7000-N från Alcro. En halvblank mörkgrå färg.
  4. Sen klädde jag bänkskivan i dekorplast med marmormönster. Den finns nog att hitta lite varstans, säkert Panduro eller liknande butiker. Jag köpte min i en prylbutik i Hässleholm för typ fem år sedan. Haft den till annat också..
  5. Monterade allt!
  6. Det sjätte och sista steget har jag inte gjort än med det är att sätta porslinsknoppar som ugns- och spisvred. Jag har redan knopparna hemma men måste måtta ut ordentligt hur jag vill ha det innan jag sätter borren i träet.

 

Har inte så många bra bilder hittills, tog dessa igår kväll när det var halvmörkt ute så inte jättebra ljus. Men ni ser på ett ungefär i alla fall! 🙂

Fler som gjort om Ikea barnkök? 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.