Kejti Ståhl

TUL

Igår var det äntligen dags för tillväxtultraljud på CSK! Tror jag har längtat sedan RUL efter att få se vår lilla prick igen. Som numera är allt annat än en prick haha.
Kommer nog aldrig sluta fascineras av hur mäktigt det är att skapa ett liv. En människa.
När man ligger helt drogad på äggplocken och ser de där blobbarna på skärmen och embryologen som räknar dem en efter en.. Sedan på återföringsdagen ser man en prick på skärmen, i vårt fall alltid en blastocyst, man spanar in kanterna och hur cellerna ser ut. Topppoäng? Har den börjat hatcha? Ska det där bli vårt barn?

Sedan går dagarna, man är Lutinus-öm i tuttarna, byter trosor tre gånger om dagen och försöker ”leva på som vanligt” (jo tjena..). Sen testar man. Tidigt eller på bim eller på TD eller hur man nu vill göra. Och sen får man se ett resultat som eventuellt kommer förändra ens liv för alltid.

Och har man tur så får man en sån här ♥

Allt var prima med vår son där inne (yepp, han är fortfarande en han – Vi bad henne kolla haha)! Alla flöden såg bra ut och hans vikt uppskattades till 2048 g, 38 g under ”normalkurvan”, vilket alltså inte räknas som avvikande på något sätt. Skönt!
Han låg med huvudet lååångt ned i bäckenet och hon trodde att han var fixerad. Skulle bekräfta de stick ilningar jag känt i blygdbenet senaste 1 ½-2 veckorna. Ska till barnmorskan på torsdag så får se vad hon känner då!
Han gör sig onekligen redo där inne, jag har förvärkar dagligen och mensvärk både i livmoder och ländrygg varje natt. Men han får gärna stanna kvar ett par veckor till – Vill ju köra klart mina StarkMamma-grupper haha!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nina

  Nästan exakt vad Axel vägde när han kom 🙂 Vad kul att se bilder i 3D föressten! Hoppas er lilla kille stannar där inne ett tag till 🙂

  1. Katharina Lindoff

   Aha 😀 ska bli spännande att se när han kommer och hur stor han är då! Vilken vecka föddes Axel i? Minns bara att han kom tidigare 🙂

   1. Nina

    Han hade lite bråttom ut tydligen och kom i vecka 34+2 🙂 Har läst nånstans att det är vanligare med tidig födsel vid IVF, men vet inte om det stämmer? 🙂

    1. Katharina Lindoff

     Intressant! Vet hittills bara två IVF:are som fått tidigare, du plus en annan tjej på insta som fick i 33+5. Skönt är iaf att skulle han komma nu så kommer han med största sannolikhet inte behöva jättelång tid för återhämtning och tillväxt. V16 till typ 28 var jag väldigt orolig pga alla smndr. Men nu har vi ändå tagit oss så här långt, förvärkarna har eskalerat och han är fortfarande kvar 🙂