Kejti Ståhl

Clarisonic VS Foreo

clarisonicforeo1

I slutet av sommaren investerade jag i ansiktsborsten ”Mia” från Clarisonic. Hade länge fingrat på den, läst enbart positiva omdömen men alltid känt att den varit liite svidande för plånboken.
Men så en fredag, efter ett par omständigheter, så kände jag att det var dags. Mitt fejs skulle få uppleva denna oändliga lyxighet!
Bara några veckor senare så får jag nys om en ny produkt, en sorts ansiktsborste som tydligen ska jobba lite grann på samma vis. Söt som socker är den, finns i massor av säljande färgglada färger (ja, jag går definitivt på det tricket) men verkade just då inte finnas i en butik nära mig.
Det var såklart bara en tidsfråga för i förra veckan sprang jag på den inne på HM. Behövde inte alls förhandla/övertala mig själv utan den införskaffades på ett par snabba sekunder.

SÅ därför ville jag därför sätta båda dessa produkter mot varandra!
Jag har nu använt Foreo-borsten dagligen i en veckas tid och tänker nu sammanställa mina tankar om de båda.
Kategorierna är: ”Design”, ”Pris” samt ”Hur känns fejset nu då?”.

clarisonicforeo3

Vi börjar med Design: Jag tycker de båda borstarna är väldigt estetiskt tilltalande. Men de skiljer varandra åt väldigt. Clarisonic-borsten är rejäl, man ser direkt vad det är för typ av produkt och man behöver inte gissa sig fram till vad man ska göra med den.
Foreo-borsten är liten, söt och har en härlig färg. Erik trodde först att det var någon sorts massageapparat. Och då menar jag alltså inte en som ska massera trötta och ömma muskler i rygg och nacke……….
Det jag däremot gillar skarpt med Foreon (förutom dess många användningsområden hehe) är att den är så liten och smidig att ha med sig. I somras tog hade jag med mig Clarisonic:en upp till Stockholm men den tog upp rätt mycket onödig plats i väskan. Det problemet har jag inte med Foreon! Den ryms i handflatan.
Så vinnare i denna kategori är – FOREO!
Nästa kategori är Pris … Här låter jag mest siffrorna tala för sig själv. Min Clarisonic gick på ettusentvåhundranågotnågot.. Min Foreo på ynka 299:-
FÖRVISSO så har Clarisonic ett uppladdningsbart batteri (en sladd som man fäster på handtaget) och jag vet inte hur ofta man behöver byta batteri på Foreon. Men, tänker att den sistnämnda ändå borde ligga bättre till ekonomiskt. Så vinnare här – Foreo IGEN!
Sista kategorin är alltås Hur känns fejset nu då? Och ja, alltså, det känns faktiskt helt fakkin fantastiskt.
Clarisonic har et rejält borsthuvud med massor av fina mjuka strån. Det finns två lägen som man kan borsta med och borsten är inställd med timer som säger till när man ska förflytta den till en annan del av ansiktet samt när den tycker att man borstat klart.

clarisonicforeo2
Foreon trycker man själv på och av, de rekommenderar att man borsta 15 sekunder vid varje del av ansiktet. Den är klädd med gummistrån och vid första anblick så tyckte jag att den verkade ganska grov. Jag har Perioral dermatit och då är det superviktigt att jag inte skrubbar för hårt i ansiktet, främst då runt näsa, ögon och haka.
Men det visade sig att gummistråna var en höjdare för mitt ansikte! Varje gång jag använt den känns huden bejbistjärtslen!
SÅ återigen tyckte jag bäst om Foreo. Tänka sig. Borde kanske även tillägga att det inte är ett sponsrat inlägg haha.
Så, ja, alla ni som undrat och frågat på Instagram, här har ni min personliga bedömning av dem.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Katharina Lindoff

      Vad kul! 😀 Eller hur, man vill gärna ha både för- och nackdelar med produkter innan man väljer att köpa eller ej 🙂