Kejti Ståhl

Kyckling- och grönsaksgryta

gronsaker2gronsakerJag är till 99,9% vegetarian. Inte av några politiska skäl (även om det är en positiv bonus) utan helt enkelt för att jag inte tycker om kött. Min mamma fick muta mig för att jag skulle äta kött och dricka mjölk när jag var liten, men när jag var 10 år så insåg mina föräldrar att jag var tillräckligt stor för att bestämma själv. För uppenbarligen hade jag inte lärt mig tycka om kött trots att jag verkligen försökte.. 
Hursomhelst..
Kyckling äter jag ibland, i nuläget cirka en gång i månaden, om ens det. Men vet att det är en bra källa till protein och B12 så försöker ändå att få i mig det då och då. Så när vi stod på Ica idag och försökte besluta oss angående middag så föreslog jag kycklinggryta med grönsaker. Tycker om när man har rejält med grönsaker att ”fylla ut” grytan med och basen gjorde vi på kokosmjölk och smaksatte med curry. Färgglatt och smakrikt! 
Till grytan åt vi en mix av vit quinoa, hirs, bovete och amaranth. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.