Kejti Ståhl

Spiralizera mera

De köksmaskiner som jag använder mest är utan tvekan min stavmixer, matberedare och min spiralizer.
Spiralizern fick jag i julklapp av min svärmor och den används mycket här hemma!

Jag har provat att spiralizera både morötter, potatis, aubergine och sötpotatis, men squash är verkligen den som ger bäst resultat.
Har totaldille på squashnudlar just nu! Äter det till lunch idag och middag både igår och i förrgår.
Det är nyttigt och går supersnabbt att göra!

IMG_1100 IMG_1101 IMG_1102Så här ser ”maskinen” ut. Man sätter fast grönsaken och bara vevar. Enkelt.
Mängden spill är ganska liten, på bild 1 och 2 ser ni en rund squash-bit och det är den som inte blir spagettifierad. Men jag brukar haka ned den också, är ju ändå ätbart.

IMG_1104 Idag gjorde jag en röra på créme fraîche och soltorkadtomatpesto. Den ser kanske inte så rolig ut men den är himmelskt god och tar inte mer än 30 sekunder att röra ihop. Helt klart värt det om man har ont om tid eller ork. Bättre det än ett par rostade mackor eller en korv nere på mojen. IMG_1105 Blandade också i lite bönor för nyttightetensskull, plus också för att jag älskar bönor. Kan snacksa på en burk kidneybönor.. Är det konstigt? IMG_1107 IMG_1108Klart! Vill man så kan man så klart värma på squashnudlarna lite men idag åt jag allt kallt.

Det här är snabbmat med mina mått mätt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.