Ida Zäta

Pigmentfläckar

Jag har fått hemska fläckar på händer och i ansiktet, pigmentfläckar som framträder nu när solen färgar huden. Det känns jätte tråkigt så idag åkte jag till Märsta läkarhus där dom har öppenmottagning på morgonen. Jag behövde inte vänta särskilt länge och läkaren konstaterade på en gång att det med största sannolikhet är hudsjukdomen Vitiligo. Hon skickade en remiss till en hudspecialist så nu väntar jag på kallelse, gissar att det kan dröja nu när semestertider står för dörren.

Det hela känns jätte tråkigt och jag är så rädd att det ska sprida sig. Händerna stör mig inte så mycket men ansiktet känns mindre roligt. Ska dock försöka att inte tänka på det för mycket eftersom Vitiligo tydligen är en väldigt individuell sjukdom. Innan läkares utlåtande tänker jag leva som vanligt fast med lite mer solskydd.

20140521-121810-44290723.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Hej, jag har precis varit hos läkaren som sa att min vita stora fläck är vitligo. Hur har det gått för dig? Har det blivit värre/bättre? Har du några tips?

    1. Ida Zetterquist

      Hej!
      Jag har inte gjort några större förändringar mitt liv och mina fläckar är precis lika stora som i somras. Men jag smörjer mig regelbundet med den salvan jag fick utskriven. Är ju dock mycket ljusare i hyn just nu så det är svårt att se.

      Har du mycket och fick du träffa en bra läkare?

      1. Charlotte

        Jag har en stor fläck på armen och några små på magen. Nej jag var bara på vårdcentralen och där sa dem att det inte fanns något att göra och fick ingen remiss heller. Funderar på om jag ska ringa läkaren och be om en remiss. Var fick du remiss till?