Ida Zäta

Elias 10 månader

Lilla herr lipsill är nu tio månader sedan några veckor tillbaka. Han lär sig mycket men är väldigt rädd av sig och gråter över minsta motgång. Vi har dock verkligen kommit ifrån den konstanta gråtfesten och Elias är en glad liten kille som älskar att busa. Han kryper i raketfart över golvet och efter sin syster. Han vill gärna vara med där allt händer och tar gärna storasysters leksaker till hennes förtret. Han går riktigt stadigt runt möbler och när man håller honom i händerna. Han har börjat släppa taget och kan stå utan stöd i korta stunder speciellt när han är omedveten om det. Men jag hoppas att det dröjer lite till innan han går, det blir ju så mycket fall i början. Jag minns när Felicia började gå och hon ramlade in i tv-bänken. Vi fick åka in och limma henne och hon har fortfarande ett ärr kvar vid ögonbrynet.

Gick tillbaka och läste om Felicia som tiomånaders och jag kan ju lova att jag håller stackars Elias mycket mindre. I samma ålder åt Felicia precis samma mat som mig och Pontus och hon fick göra mycket mer. Jag ser honom fortfarande som liten, skör bebis, men han är ju en stor kille som snart fyller ett år. Vi har därför den senaste veckan låtit honom få plocka i makaroner, korvbitar, majs och annan plockvänlig mat som vi kan komma på. Så fort han blir frisk och får tillbaka aptiten kommer han även att introduceras mer i våra matvanor.

Han sover jätte bra på nätterna, somnar vid sjutiden och vaknar oftast runt fyra då han får välling och sedan somnar om till storasyster väcker honom mellan sex och sju. På dagarna är det dock lite varierat med sömn. En bra dag sover han mellan tio och tolv och sedan vid tre till fyra, men en dålig dag sover han enbart någon timme på eftermiddagen. Vad som stör hans sömn är oftast Felicia och hur dom synkar, men det kan även vara andra faktorer som spelar in så jag ska inte skylla allt på henne.

Han växer så det knakar, väger 9 kilo och är 74 centimeter, använder stl.74 på kläder men börjar övergå mer mot 80, och har sex tänder (fyra uppe och två nere). I blöjväg kör vi på Libero Up and Go stl.5 som jag tycker har en väldigt bra passform.

0503141

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.