Ida Zäta

Elias 9 månader

Idag är det niomånader sedan Elias kom till världen, han har nu alltså varit utanför magen lika länge som innanför. Helt galet rent ut sagt! Han hade en jobbig start med massvis av skrik och ett jäkla humör. Åtta månader senare började det ge med sig och idag är han en (för det mesta) lugn och harmonisk kille som gärna spelar pajas. En riktig liten glädjespridare som vinkar glatt till alla han ser. Motoriska färdigheter övas det för fullt på och att krypa fixar han nu även om han oftast väljer att åla sig fram. Han drar sig upp på ALLT och långa små armar och fingrar vill försöka nå det mesta. Han går mer än gärna om man håller i honom men det är lite tidigt för gåvagnen ännu. Han har dock börjat uppskatta sin omgivning och skämtar gärna, sjunger sånger eller busar. Favoritsången just nu är Imse Vimse Spindel och han fäktar alltid febrilt med händerna när jag sjunger. Den stora idolen är självklart storasyster och han vill gärna vara precis just där hon är och gärna låna precis just det som hon har.

I matväg är det havregrynsgröt som gäller till frukost, en flaska välling mellan frukost och lunch (precis innan första vilan), mat till lunch vilket kan vara allt från min hemlagade till köpt på burk, mellanmål med storasyster efter dagis och då blir det lite gröt med mycket frukt och sedan middag och välling innan läggning. Sovrutinerna har vi fått jobba hårt med och till och med tvingat honom till att sova. Han är nämligen trött men har vägrat sova och då har han skrikigt ännu mera. Idag vaknar han mellan sex och sju på morgonen, sover första vilan vid halv tio när vi har lämnat Felicia på dagis. Han sover antingen hemma i sängen eller på promenad i vagnen. Då kan han sova allt från en timme till tre timmar, jag väcker honom inte. Men beroende på hur mycket han sover vid första vilan ser dagarna lite olika ut. Sover han en timme vid tio så vill han gärna sova vid ett igen och då måste jag tyvärr vecka honom vid två eftersom vi ska hämta Felicia på dagis. Sover han dock länge så blir andra vilan vid tre-fyra tiden eller så sover han inte alls på eftermiddagen och går och lägger sig direkt efter middagen i stället, alltså mellan halv sex och halv sju. Hans ”normala” läggningstid är annars vid sju.

I morgon är det dags för en läkarkontroll. Vi bad om en innan jul just för att han har skrikigt så mycket, men fick först nu. Även om han inte skriker längre så vill vi i alla fall dit och träffa en läkare och se så att allt står rätt till med honom. När vi var på bvc sist vägde han 9 kilo och var 73 centimeter lång. Han använder fortfarande stl.74 på kläder och stl.4 på Liberos upp and go blöjor (samma sedan i somras).

2901131

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.