Ida Zäta

Control Freak

Att förbereda dagen innan är A och O för att klara veckodagarna när Pontus är på jobbet. För ett control freak som mig så måste hemmet vara undanplockat från allt onödigt groll, det vill säga ”var sak på min plats”, soporna tömda, diskmaskinen körd och tvätten instoppad i maskinen eller ännu bättre om den redan är tvättad och hängd. Det ska med andra ord inte finnas något som kan störa utan vi ska bara kunna göra oss i ordning och starta dagen.

Hittills så har det fungerat väldigt bra men vist lär man sig från dag till dag och kommer på nya onödiga hinder som man kan fixa dagen innan. Jag börjar alltid dagen med att göra mig själv i ordning och sedan fixar jag barnen, Felicia först och sedan Elias. Det fungerar också väldigt bra med hur vi vaknar. Jag går oftast upp först och sedan brukar Felicia vakna när jag kommer ur duschen. Elias sover oftast hela förmiddagarna, förutom några måltider så det flyter oftast på väldigt bra. Men vist finns det dagar då ingenting fungerar.. jag hatar dessa dagar då jag är ett inbitet control freak ända in i minst lilla cell.

0706132

Igår var det kalas för Edvin som fyller ett år på midsommarafton, massa lek, bus, paket och fika blev det och jag hoppas att dom var lika nöjda med dagen som vi är. Idag blir det playdate med Erika och Ludde, dom kommer om någon timme och jag hoppas att vädret tillåter att vi leker ute för det är alltid mycket roligare. Det är en fullspäckad vecka som vi går till mötes, midsommarveckan och allt. Åå jag älskar verkligen midsommar, det är min absoluta favorithögtid. Vi åker som vanligt upp till mina föräldrar i Ljusdal och firar med grannarna i deras stuga. Vi åker sent på torsdagkväll eftersom Pontus jobbar och innan så har vi bokat in massa aktiviteter i veckan. Längtar speciellt mycket tills i morgon då vi ska träffa Lina och hennes söta lilla Stella, det ska bli så spännande!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.