Ida Zäta

Vecka 37

Jag avvaktade med uppdateringen igår eftersom jag skulle på tillväxtultraljud idag. Klockan kvart i tolv hade jag tid, kände mig lite ensam där jag satt själv i väntrummet och runt omkring mig hade jag par som väntade tillsammans. Men Pontus var ju hemma med Felicia så jag fick helt enkelt vara en stor flicka och hålla mig själv i handen. Nä nu ska jag inte överdriva, så farligt var det inte. Jag var varken nervös eller rädd, men det är alltid roligare med sällskap.

Jag vaknade in i ultraljudsrummet och mötte en super trevlig sköterska. Hon mätte lillebror noga och försäkrade mig om att allting såg jätte bra ut. Han är aningen liten, men inget anmärkningsvärt. Han ligger -8% på kurvan med sina 2500g och beräknas att väga mellan 3000-3500g vid fullgången graviditet. Han hade fortfarande gott om fostervatten att plaska runt i också. Även om jag kände på mig att allting stod rätt till så är det alltid skönt att få det bekräftat. Förhoppningsvis så var detta sista gången jag såg honom innan förlossningen som jag hoppas sätter igång om någon vecka. Han får gärna lägga på sig lite till men sedan är jag redo när han är det.

För övrigt så mår jag helt okej just nu. Det känns att det är i slutet av graviditeten, magen känns tung, mycket sammandragningar och förverkar samt att kroppen blir trött av minsta lilla ansträngning. +5kg landade vågen på sist jag var hos barnmorskan så jag antar att jag kommer ha ökat med ungefär lika mycket som med Felicia, då gick jag upp 6kg totalt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Härligt att det ser bra ut!
    Lyckos dig med +5 kg. Det är jag också uppe i men är ju bara i vecka 22 :). Tyckte jag kom lindrigt undan med +11 kg förra gången…

    Svar: Ja det är faktiskt jätte skönt att inte ha så många kg plus. Men 11kg är ju väldigt normalt och inte alls mycket, det ska du vara nöjd med!