Ida Zäta

En månad till beräknad förlossning

Åttonde april idag och precis en månad kvar till beräknad förlossning. Det känns ganska så overkligt att det är så pass nära ändå men som jag har skrivit tidigare så känner jag mig fullt redo för förlossningen. På dagens schema stod ett besök på mvc, så jag och Felicia satte oss på tåget i förmiddags. Pontus var fortfarande hängig sedan gårdagens magsjuka så därför fick fröken följa med mig.

Idag pratade vi väldigt mycket om graviditeten och den kommande förlossningen. Jag berättade om min lite jobbigare period i vintras då jag tvivlade på mig själv som tvåbarnsmamma och de kommande känslorna till lillebror samt hur känslorna kring graviditeten har mörkats av foglossningen som har varit närvarande sedan vecka 20 ungefär. Vi diskuterade även förlossningen och vad jag har för känslor kring den, hur jag skulle vilja föda och vad jag vill använda för smärtlindring. Väldigt skönt att få prata av sig lite och få svar på lite frågor.

Vi gjorde självklart också en standard kontroll, blodtrycket låg på 100/70, min vikt landade på 62kg så ingen viktökning sedan 14 mars, lillebrors hjärtljud slog 130 slag/minuten och sf-måttet mättes till 29cm. Tyvärr så hamnade nu mitt sf-mått under lägsta -kurvan så trotts att varken jag eller Anna-Karin är speciellt oroliga så ska jag göra ett nytt tillväxtultraljud, det finns ju riktlinjer av en anledning och det skadar ju inte att vara försiktig och därför kolla upp så att lillebror har det bra.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. linasegelsbo

    Även om jag inte ligger långt efter så önskar jag att det bara var 1 månad kvar för mig med!!! Vill träffa min skrutt!
    Lycka till med UL! Han mår säkert fint,, =) Har ni några namn på G?

    Svar: Nej inga namn ännu, har ett som vi suger lite på men har inte kunnat bestämma oss för. Vi tar det lite som det kommer. Det är lättare när han är här 🙂

  2. Idlisa

    Bra att de kollar med ett extra UL, men som du säger så är det säkert ingen fara. Skönt att inte ha en sån stor mage 🙂

    Svar: Ja det är jätte skönt att dom håller koll på en, det känns tryggt. Alltså ja jag ska nog inte klaga direkt på magen eftersom den är klassad som liten men den känns fortfarande gigantisk 😀