Ida Zäta

Sverigekaka

Idag har varit en dag full med bus och lek. Vi började med en förmiddag på öppna förskolan med alla våra vänner. Det märktes på Felicia att det var länge sedan som vi var så sociala och hon uppskattade verkligen umgänget med alla andra barn. Jag har haft så dåligt samvete för de senaste veckorna då jag har haft ont och Pontus har mått dåligt så det sociala för Felicias del har blivit lidande. Men jag känner mig lite piggare nu i kroppen och den energin ska jag lägga på henne.

På eftermiddagen så slängde jag ihop en Sverigekaka och bjöd in på fika, visst låter det bra att bara kunna slänga ihop en?! Jag har i alla fall varit sjukt sugen på det en längre tid men inte haft orken till att göra en. Nu idag kändes som en perfekt dag och då var det bara tur att jag hade allting hemma. Vi hade vänner och underhållning här hemma tills fram åt fyratiden, efter det så väntades middag hemma hos ”modder” Lisa så det var inte så konstigt att Felicia föll ihop i gråt när vi kom hem. Hon var förmodligen helt slut efter så mycket aktivitet. Hon sover nu och fick dessutom i sig lite välling så jag hoppas verkligen på en bra natt. I morgon ska jag in till stan för ett tillväxtultraljud och läkarbesök, egentid för mamman igen!

Recept på Sverigekaka

Vispa 3 ägg och 3dl socker poröst. Blanda i 3dl mjöl, 2tsk bakpulver och 1dl hett vatten. Grädda i ugnen på 175° i cirka 30 minuter. När kakan är klar så låt den svalna och dela den sedan i två delar. Koka 1dl mjölk, 125g smör och 2msk vaniljsocker i två minuter samtidigt som du rör. Häll detta i mellan och lägg ihop kakan, sen är den klar att servera.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.