Ida Zäta

Felicia 15 månader

Lilla tjejen växer och blir stor och fort går det. Vi var på bvc idag för att väga och mäta henne, vi skulle egentligen ha varit där strax innan jul då hon sist inte hade gått upp så bra. Men eftersom vi befann oss i Ljusdal då så fick vi skjuta på det tills att vi kom tillbaka, med andra ord var vi inte jätte oroliga för henne.

Nu tre månader senare så hade hon ökat med ett kilo och väger 11,5. Hon hade lagt sig på en ny kurva som var lite lägre än den som hon tidigare haft men detta var inga problem då hon följde den nya kurvan jätte bra. Jag kan tycka att man inte ska lägga allt för stor vikt på dessa kurvor då de oftast inte alls säger så mycket om hur barnet mår utan mer gör en orolig i onödan. Det är ju bara att titta på barnet och se om det mår bra eller inte, men det har säkert sina fördelar också. Förutom vikten så hade hon dragit iväg 4cm på längden och mäter nu in på 79,5cm, inte så konstigt att kläderna i stl.80 är lite korta. Nu använder hon 86 och 92 på det mesta. 92 är dock fortfarande väldigt stort men jag gissar att våren kommer bjuda på en växarspurt till och då är det bra med marginaler.

Vi har annars en väldigt glad och sprallig liten tjej här hemma som snart ska bli storasyster. Senaste nytt är att hon kan berätta hur gammal hon är, inte bara genom att visa med fingret utan med ord också. Att prata är någonting som hon ständigt övar och senaste ordet är bajs, detta skyller jag dock helt och hållet på hennes pappa. Annars är det mycket finmotorik som hon slipar på, det är svårt att sätta fingret på det men hon har vuxit väldigt mycket sedan en månad tillbaka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.