Ida Zäta

Bugaboo Donkey

Jag och Felicia har fått den super uppskattade möjligheten att låna våra vänner Emilia och Saras Bugaboo. Eftersom vi väntar på att lillebror ska göra entre så är vi tvungna att ge oss ut i barnvagnsdjungeln igen. Förra gången var valet väldigt mycket lättare, jag visste på ett ungefär vad jag ville ha och även om valmöjligheterna var avsevärt mycket större så var både jag och Pontus ganska snabbt överens om att Emmaljunga var det självklara valet för oss. Men denna gången är är vi inte helt överens och utbudet är väldigt minimalt. Trotts att jag har haft så sjukt många fördomar mot Bugaboo så känns ändå deras Donkey som ett ganska så praktiskt val för oss. Men det är inte bara att köpa en vagn för 14.000:- och så kanske man inte blir nöjd. Nä då är det underbart att man har vänner som man kan lån av och testa vagnen innan. Nedan kommer jag att gå igenom några av de kriterier som jag jag undersöker med vagnen och som jag tycker är viktiga.

Körglädje på vinterunderlag. Här trodde jag att den skulle fallera helt och var totalt värdelös, men den överraskade mig och var både enkel och smidig på de snöplogade vägarna. Även när vägen var ojämn så var den ändå komfortabelt och lätt att manövrera. Stora som små gupp var inga problem. Men jag tyckte att den drog lite åt vänster, det gör i och för sig min Emmaljunga också i bland  om hjulen inte har lika mycket luft i sig så det kan ju också bara vara en tillfällighet.

Komfort för barnet/barnen. Chassit är väldigt stumt och ger inte samma gung som tillexempel en Emmaljunga eller Brio vilket jag tror kan bli ganska så jobbigt om man går på en grusig väg, men Felicia somnade väldigt fort i den idag och det tar jag ändå som ett gott tecken. Rymden i själva sittkorgen är inte heller något att hurra över och detta är så klart ett stort minus eftersom jag tror att längre stunder i vagnen inte kommer att vara så populärt.

Konstruktion. Den kändes lite trög när jag både skulle fälla upp den och vika ihop den, det gick liksom inte i ett naffs om man säger så. Men sittkorgen var varken ett problem att sätta på eller ta av, dock så har jag inte riktigt fått kläm på hur man fäller den i olika lägen. Sen tar den väldigt mycket plats i bilen och är inte direkt någon lättviktare som man gärna lyfter upp och ner.

Det som jag gillar allra mest med vagnen är att det finns så många möjligheter med den. Sittkorgarna går att vända åt båda hållen, man kan använda den både som singelvagn och syskonvagn, den är snygg och lätt att köra. Denna kommer absolut att vara ett av våra alternativ när vi väl ska köpa. Att den kostar väldigt mycket pengar är dock ett stort minus, men med tanke på finesserna så kanske det är värt pengarna..

Berätta gärna om du har egna erfarenheter av Bugaboo Donkey!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. pilla

    Vi har en Donkey och är supernöjd med den. Så otroligt lätt att köra mm. Tycker inte den är så tung att lyfta in i bilen och jag tror den tar mindre plats än andra syskonvagnar. Dyr är den dock….Eftersom du gillar Emmaljunga kolla upp deras nya syskonvagn Monkey. Den kan man vända sittdelen åt vilket håll man vill. Har inte testat den. Den ska vara billigare än Donkeyn.

    1. idazäta

      Tack för tippset! HAr varit in och tittat på den och den är absolut ett alternativ. Dock väger den några kilo till och är inte lika smidig att göra om till singelvagn. Men som sagt, den finns i åtanke!

  2. mamamia

    Jag har en Donkey som jag använder i monoläge tills juni då det blir syskonläge. Jag älskar vagnen – Astrid också. Jag håller med att den är oförskämt dyr (man kan dock beställa den från utlandet och få den några tusenlappar billigare), den tar plats i bilen – men det gör nog de flesta syskonvagnarna. Det är ett lätt och skönt rull i den, och klart bästa vagnen enligt mig.

    Grattis till graviditeten!

    1. idazäta

      Tusen tack för gratulationen! 🙂 och framförallt tack till din åsikt om Donkeyn. Man behöver ju alla tipps man kan få och ja jag kan hålla med om att man inte hittar någon syskonvagn som inte tar plats i bilen.

      Grattis själv till din graviditet MamaMia!