Ida Zäta

Ny tider, nya rutiner

Felicia har under några dagar vaknat tidigare än vanligt vilket jag inte misströstar då jag själv är väldigt morgonpigg. Idag klev vi upp klockan sju och var förvånansvärt på affären redan vid tio tiden. Det var hur skönt som helst att kunna strosa runt där och packa kassarna fulla utan en massa annat folk. När vi kom hem var det dags för frökens lunch och sedan tupplur. Så fort hon hade somnat så satte jag en bulldeg på jäsning. Tanken var att jag sedan skulle hinna käka lite lunch innan den hade jäst klart men när jag hade röjt upp och tagit hand om disken så var degen klar för att bakas, så det var bara att börja knåda. Närmare hundra bullar blev det och det kändes så skönt att kunna fylla en låda i frysen. Sällskap fick jag också av Lisa och Edvin och Lisa fick agera provsmakare när bullarna var klara och det blev helt klart godkända. Det blev även en beställning till det annalkande dopet så jag antar att jag ska göra om denna procedur inom en snar framtid. Angående Felicia och hennes tidiga morgnar så har det sin förklaring. Det är nämligen så att vi försöker att få henne att sova mindre på dagarna, tanken är att hon ska sova en lång stund i stället för två. Hittills har det funkat riktigt bra faktiskt. Visst är hon jätte trött efter ex antal timmar men det går och hon håller humöret uppe.

Idag var hennes rutin, vakna klockan sju, frukost klockan åtta, lunch klockan halv tolv och sedan somna ungefär vid tolv. Hon sov till halv två, fick middag vid fyra, kvällsgröt vid halv sju och somnade vid sju. Än så länge så vaknar hon ganska så många gånger på natten, med det är oftast bara för att hitta nappen. Hon vill ha välling en till två gånger men jag hoppas att det kommer ge med sig. Den senaste tiden har jag varit för lat för att orka vara vaken tills hon somnar om så jag kan lägga ner henne i sin säng, i stället har hon delat våran vilket inte är optimalt men SÅ bekvämt. Vi har dock en plan på att vi ska jobba bort detta beteende, men vi får väll se vem som har mest vilja.. vi eller hon.

Nedan kommer några bilder från de senaste dagarna, när vi var och badade hade Felicia sin fina hjärtklänning och somnade så sött i bilen, i går åkte vi in till stan, Felicia var väldigt social och vinkade åt alla människor som vi mötte och så träffade vi Mia och käkade middag med henne och pappa Pontus. Mia busade med Felicia så hon nästan kiknade, hon var i alla fall helt till sig. Förutom bullbaket idag så placerade sig Felicia under bordet och tränade på pincettgreppet samtidigt som hon dekorerade mammas golv.

059121

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.