Ida Zäta

Vecka 38

Nu är jag less på att vara gravid kan jag säga, jag vill bara ha min belöning! Känner mig stor och otymplig och blir trött av minsta lilla. På kvällarna börjar jag också att svälla både i händer, fötter och vader. Det är inte roligt alls att vara gravid längre. Nu är ju mamma här och det är skönt att ha sällskap, dessutom så går ju dagarna lite fortare. Idag vi ska baka och i kväll ska vi iväg med Lisa och Kerstin till ett köpcentrum för att shoppa lite, men vi får väl se hur det går. Jag kanske blir sittandes någonstans medan de springer runt själva..

Vikt: 65,5 kg (Start: 59 kg)

Midjemått: 99 cm (Start: 72 cm)

v38Här kan man verkligen se att jag är sned i kroppen. Jag tyckte faktiskt att jag försökte stå rakt på bilden, men tydligen inte. Det är en stor anledning till att jag har problem med höfterna och bäckenet.

Bebis

Nu är bebisen ca 47 cm lång och väger 3,1 kg. Nu förbereder bebisen sig på att födas. En normal graviditet brukar vara 37 till 42 veckor. Det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds förre vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden.

Du

Bebisen fortsätter att växa och det kan även du göra. En del ökar med 20 till 25 kg under graviditeten och andra mindre eller mer. Din livmoder är ca 34 till 36 cm. Ha dina favorit kläder på dig, något som inte sitter åt. Tänk på din hållning, en del lutar sig bakåt för att kompensera sin framtunghet, det kan göra dig lite extra klumpig. Försök att hitta en sovställning som passar dig, sover du för lite kan du lätt känna dig deppig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Snart har du din belöning här!! Men jag vet känslan, man är rätt så trött på allt mot slutet;) Ha det så mysigt med din mamma:) kram