Ida Zäta

Vecka 37

Å fyra veckor kvar, en månad eller 28 dagar. Idag går vi in i vecka 37 och det känns lika overkligt som varje måndag att komma en vecka närmare tills våran lilla prinsessa är planerad att kommer ut. Men dagarna har börjat sakta ner och nu går tiden långsammare igen. Det är väl typiskt nu när man börjar närma sig slutet på en resa som fortfarande känns oändlig. Men visst har jag fått tecken på att kroppen ställer in sig på förlossning. I veckan som har varit så har jag haft mycket magsmärtor, allt från mensvärk till sammandragningar och halsbränna. Känner också att magen sjunker och det är jobbigare att sitta med rakrygg, magen kommer liksom i vägen och jag får sära väldigt mycket på benen om jag ska kunna sitta upp. Det gör de också jobbigare att njuta av en middag tillexempel så jag småäter hellre liggandes i soffan kan jag säga. Äpple fungerar strålande!

Nu vill jag bara att dagarna ska gå för på lördag kommer mamma ner. På kvällen ska vi ha tjej kväll med vänner och käka middag och sen ska jag bara njuta av att ha henne för mig själv i flera dagar. När lillan kommer så inser ju jag också att man automatiskt trillar ner på en andraplats.

Vikt: 64,6 kg (Start: 59 kg)

Midjemått: 98 cm (Start: 72 cm)

vecka37

Bebis

Bebisen väger nu nästan 3 kg och är 47 cm lång. De flesta bebisar har vänt sig med huvudet neråt nu. Om den inte har gjort det brukar man försöka vända bebisen. Den tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av bebisens organ som mognar.

Du

Livmoderns mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Men är du förstagångsföderska kan ditt magmått vara 33 till 36 cm. Försök vila nu inför förlossningen varje dag när du kan för sen kommer du bara få göra det när bebisen vill.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.