Trots att barnen förra veckan tydligt framförde sitt missnöje över frukt i maten insisterar jag på att fortsätta. Denna gång gick det faktiskt vägen. Färsk ananas och mango till kycklingburgare blev en härlig tropisk kombination.
Fyra tropiska kycklingburgare
-
400 gram kycklingfärs
liquid smoke
1/2 ananas
1/2 mango
1 dl gräddfil
1/2 dl sweet chilisås
mangocurrypulver
salt & peppar
1/2 litet salladshuvud
rödlöksringar
tomat i skivor
en paprika i ringar
4 hamburgerbröd
Blanda färsen med 1 tsk liquid smoke, 1 tsk mangocurry, salt och peppar. Forma till hamburgare. Blanda gräddfil, sweet chilisås 1 tsk mangocurry, salt & peppar. Stek hamburgana. Rosta brödet. Lägg ihop burgarna med sås, sallad, rödlök, tomat, mango, ananas, paprika och kycklingburgare. Mums!
Vi har även testat Kronfågels grillkryddade kyckling. Den blev väldigt saftig och god och klarade sig själv i ugnen medan tjejerna var på fotbollsträning. Vår ugn stängs av efter att den inställda temperaturen har uppnåtts så kycklingen var perfekt klar när vi kom hem. Helt suveränt då alla såklart var vrålhungriga!