Kycklingburgare Hawaii #tafågelvägen – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Kycklingburgare Hawaii #tafågelvägen

Trots att barnen förra veckan tydligt framförde sitt missnöje över frukt i maten insisterar jag på att fortsätta. Denna gång gick det faktiskt vägen. Färsk ananas och mango till kycklingburgare blev en härlig tropisk kombination.

kycklingburgare

Fyra tropiska kycklingburgare

  400 gram kycklingfärs
  liquid smoke
  1/2 ananas
  1/2 mango
  1 dl gräddfil
  1/2 dl sweet chilisås
  mangocurrypulver
  salt & peppar
  1/2 litet salladshuvud
  rödlöksringar
  tomat i skivor
  en paprika i ringar
  4 hamburgerbröd

Blanda färsen med 1 tsk liquid smoke, 1 tsk mangocurry, salt och peppar. Forma till hamburgare. Blanda gräddfil, sweet chilisås 1 tsk mangocurry, salt & peppar. Stek hamburgana. Rosta brödet. Lägg ihop burgarna med sås, sallad, rödlök, tomat, mango, ananas, paprika och kycklingburgare. Mums!

grilladkyckling
Vi har även testat Kronfågels grillkryddade kyckling. Den blev väldigt saftig och god och klarade sig själv i ugnen medan tjejerna var på fotbollsträning. Vår ugn stängs av efter att den inställda temperaturen har uppnåtts så kycklingen var perfekt klar när vi kom hem. Helt suveränt då alla såklart var vrålhungriga!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.