Här är mackan att tacka för att jag och Storastyster fick en mysig helg tillsammans. Den gav oss nämligen högsta vinsten i Polarbröds instagramtävling #polarmellis.
Vinsten var en resa till Stockholm med hotellövernattning och matlagningskurs med Johanna Westman i Mosebacke matstudio. Och icke minst en massa bra tips från Fotograf Magnus Skoglöf. Han visade hur man med enkla medel, saker man har hemma: ett fönster, vitt papper och en rostig plåt, skapar ett smakfullt matfoto (som det på vår vinnarmacka).
Först ut måste givetvis alltid efterrätten tillverkas. Annars är det stor risk att man inte orkar med att göra den säger Johanna.
Ett bra tips: Förvara vaniljstänger i frysen så håller de sig mjuka.
Grillad sparris med rostad mandel, parmesan och olivolja.
Ramslöksmajonäs – härligt grön och smakrik och inte alls svår att tillreda.
Lax i ugn med gremolata prepareras.
Johanna visar barnen hur man gör eget smör som de sedan får smaksätta med örter, apelsin och kryddor. Det krävdes en hel del provsmakning för att det skulle bli perfekt. Smöret serverades till en ugnsbakad rotselleri.
Äntligen dags för en underbar lunchbuffé. Kallskuret, grönsaksröror, Polarbröds havrevinkel, lax, rostade rotsaker, caprese m.m. allt ljuvligt gott.
Johanna lägger en sista touch på efterrätten. Tiramisu med körsbärskompott.
Hela vinnargänget samlat framför Mosebacke Matstudio.
På kvällen var vi kulturella i vår egen stad och det gick extra enkelt eftersom det var Kulturnatt. Mer om det i kommande inlägg.
Vinsthelg – Mosebacke Matstudio
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.