Flygande Jakob #tafågelvägen – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Flygande Jakob #tafågelvägen

Häromdagen blev jag otroligt sugen på Flygande Jakob, kan inte minnas när jag åt denna nostalgirätt senast. Det var långt innan barnen kom in i mitt liv i alla fall. Jag gjorde slag i saken och tänkte i mitt stilla sinne att det här skulle bli succé hemma. Jag tänkte att det här blir en ny favoriträtt på barnens topp-10-lista. Men så blev det inte.

flygandejakobJag fick i alla fall tröstande och uppmuntrande ord från Lillasyster; – Bra kämpat mamma, men det passade inte min smak!

Ja, ja man har helt enkelt olika smak – själv tycker jag att den blev väldigt god och jag gillar frukt i maten, men det dröjer innan jag gör Flygande Jakob igen eftersom resten av familjen inte var överförtjusta. Så här gjorde jag min variant.

  1000 g kyklinglårfilé
  5 dl vispgrädde
  2 dl chilisås
  2 bananer
  1 paket bacon
  1 dl rostade cashewnötter

Bryn kycklingfiléerna och lägg i en ugnsfast form. Knaperstek baconet. Smula baconet över kycklingen. Skiva bananerna och lägg i ugnsformen. Vispa grädden och blanda i chilisås. Salta och peppra. Bred gräddblandningen över kycklingen. Grädda i ugn på 100 grader i 20 minuter. Rosta cashewnötterna i en stekpanna till de fått fin färg. Strössla nötterna över kycklingen. Servera med ris.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Flygande Jacob har jag faktiskt aldrig provat, både jag och min man är allergiska mot bananer, finns det någon annan frukt som du tror skulle passa bra att ha i istället?

  1. 40plus

   Hej Lina. Det är sötman från bananerna som blir pricken över i enligt min smak. Jag har inte provat med någon annan frukt, men ananas kanske skulle passa. Då kanske rätten faller bättre i smaken för mina barn också ;).

 2. Anna Voltaire

  Har samma problem här, med frukt i mat alltså. Men jag vägrar laga annan mat än det jag själv är sugen på. Hux flux måste man laga sex olika rätter då…