Spark i baken

Recept: Morotsraita med mynta och mandel

morotsraita

BRUNCH, TRÄNING OCH MYS. Det har varit en riktigt härlig helg med mycket tid för familjen. Jag och Glenn har växelvis varit upptagna de senaste helgerna, så att få vara tillsammans allihop var guld värt. Förutom utflykt till Hagaparken hann vi med att träna (Glenn valde gymmet och jag tog en joggingrunda i Hagaparken igår eftermiddag) samt träffa vänner – bland annat för en brunch hemma hos oss. Jag testade att laga morotsraita med mynta och mandel efter ett recept från ICA:s pressträff i torsdags. Det var enkelt att svänga ihop och jag tyckte det blev lika gott att göra hemma som när kocken tillagade det.

morotsraita

Receptet har inte kommit ut på ICA:s receptsajt än, men för er som är sugna att testa receptet redan innan morotspastan kommer i butik (det går bra att hyvla egen morotspasta) får receptet här.

Morotsraita med mynta och mandel
4 port

1 vitlöksklyfta
1 kruka mynta
2 msk mango chutney
2 dl matyoghurt
½ dl mandel
3 l vatten
500 g morotspasta
½ lime
salt och svartpeppar

Skala och riv vitlöken. Plocka och grovhacka myntan. Blanda vitlök, mynta och mango chutney med matyoghurten i en stor bunke. Hacka mandeln grovt och torrosta den i en stekpanna. Koka upp vatten. Lägg morotspastan i ett durkslag och häl långsamt över det varma vattnet så att morötterna mjuknar lite lätt. Låt det rinna av. Blanda morötterna med yoghurten. Pressa saften ur limen och smaka av med salt och peppar. Servera med mandeln på toppen.

morotsraita

Efter att nu ha dundrat igång veckan med min cykelklass blir det en dag framför datorn. Idag ska jag skriva klart en artikel, förbereda mig inför P4 Extra på onsdag och fixa med andra texter och smått och gott.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.