Inspiration – träningskläder för barn

barntraning_intersport

BARNTRÄNING. Jag skriver en hel del om träningsmode för vuxna, särskilt kvinnor. Men som mamma har jag även börjat intressera mig för vad mina barn har på sig. Oftast behövs inga särskilda sportkläder när vi rör på oss aktivt i vardagen, när vi tränar tillsammans är det mest mjuka följsamma kläder som fungerar. Däremot tycker Charles om att byta till särskilda träningskläder när han går och tränar Born to Move eller går på sin friidrott. Han älskar att ta sig gympapåse, sina innegympaskor från Pro Touch (som syns på bilden nedan), sin vattenflaska och stövla iväg till träningslokalen. Och jag förstår varför – han ser oss vuxna byta om till särskilda kläder när vi ska träna och det är klart att han vill göra likadant.

På dansen har nästan alla tjejer i Charles grupp ballerinakjol, benvärmare och tajt body. Och jag förstår att föräldrarna vill klä dem så, de är urgulliga. Jag har även en liknande outfit till Tilde hemma i garderoben – kunde inte låta bli när jag såg den i affären. Men jag gillar också att utbudet av träningskläder av barn har vuxit senaste åren, det finns rätt bra med produkter att välja bland. Här har jag satt ihop ett kollage av mina favoriter från Intersport, med fokus på att det ska vara snyggt, träningsvänligt och till bra pris.

Tränings-t-shirt Pro Touch, danssko Pro Touch, Puma träningsoverallAdidas träningsbyxa, tränings-t-shirt Adidas, shorts Nike, tennisväska med tillbehörlöparsko Niketränings-t-shirt Etirel.

intersport_inomhussko

fot_sparkibaken_intersport

Intervju: 5 snabba frågor till Charlotte-Glitzy om byShapemeup

shapemeup

INTERVJU. Veckans miniintervju är med Charlotte, mer känd som Glitzy och bloggar på ShapeMeUp och nyligen har släppt en kollektion träningskläder. Ni ser mig träna i ett linne därifrån på bilden ovan, och ni ser en pressbild från kollektionen nedan.

Grattis till din klädkollektion, berätta mer om byShapemeup, för vem är kläderna skapta och varför ska man köpa just dessa träningskläder?
Tack så mycket. Vi har skapat kläder som ska passa alla som gillar att träna. Vi har börjat med en mindre kollektion och tanken är att du ska kunna plocka ihop en outfit oavsett ålder, kroppsform eller träningsform.

Hur föddes idéen till en egen kollektion?
Jag har tidigare designat inom fashion, det vill säga vanliga kläder. Med det i ryggen och ett gediget träningsintresse så kändes det ganska naturligt att skapa en träningskollektion. Att bloggportalen ShapeMeUp är ett inarbetat varumärke underlättade så klart beslutet.

Vad tränar du helst?
Jag är ju en sån där stofil som helst inte testar nya saker utan håller mig till traditionell styrketräning och förbränning på en konditionsmaskin blandat med spinning och lite Grit nu mer. Gillar att spela squash och tennis också.

Vad är nästa steg med kollektionen?
Nu när vi har fått hem vår första kollektion och börjat bygga varumärket är det dags att sälja kläderna till återförsäljare. Självklart kommer vi fortsätta att sälja genom vår egen webshop byshapemeup.se. Vi har flera spännande grejor på gång som jag tyvärr inte kan berätta om ännu. I dagarna är det dags att lägga order på kläderna som ska komma våren 2015. Vi har en spännande period framför oss.

Vilket plagg har varit mest populärt så här ett par månader efter lansering?
Tycker vi har ett jämt flöde faktiskt. Men det är absolut tightsen som går åt mest. Hoodien har sprungit i fatt sista veckan. Kylan kommer krypandes och en hög hals är då inte så dumt.

byshapemeup

—-

Mina intervjuer med 5 frågor är ett återkommande koncept i bloggen och jag intervjuar kända och okända personer som är intressanta och aktuella med något spännande. Förra intervjun var med min make Glenn inför Stockholm halvmarathon. Det är fritt fram att föreslå personer som ni vill att jag ska intervjua. just Glenn var ett sådant tips.

Pulsbaserad träning

Att träna morgonpass tre dagar i rad är rätt slitigt sömnmässigt. Tur att jag ofta sover innan klockan är tio … jag har alltid varit en morgonmänniska. Då är jag som mest pigg och kreativ.

Idag startade min dag med cykelpuls på Sats Tule så jag vickade för en förkyld kollega. Trots att jag var rätt trött när klockan ringde kom jag i vanlig ordning igång lagom till träningen. Det är roligt att instruera med pulssystemet. Det är ett bra verktyg för att lära ut om pulsträning samt låta pulsen leda passet.

Just nu sitter jag på tunnelbanan. Är på väg mot en ny spännande modul i kommunikologi, denna gång med filtrering i fokus. Återkommer om det.

image

HOI TV – Intervju om nya boken

BOKMÄSSAN 2014. Mitt bokförlag HOI spelade in intervjuer med oss författare under årets Bokmässa. Här kan ni se mig prata om min nya bok ”Träna tillsammans med familjen”.

Genom hela mitt liv har jag fått kommentarer om att jag blir en annan person när jag instruerar klasser – eller i detta fall befinner mig framför en kamera. Och jag förstår precis vad folk menar. Som person är jag ganska lugn, eftertänksam, och känner inget behov av att hävda mig ”bara för att”. Samtidigt tar jag gärna en ledarroll om ingen annan gör det. Jag gillar att lyssna när andra pratar, ställer gärna frågor till min omgivning och är en aktiv lyssnare. När jag däremot kliver upp på scen, är med i radio eller befinner mig framför en kamera kommer en annan del av mig fram. Det är fortfarande jag, jag försöker inte föreställa någon annan. Men jag blir mer energisk, mer framåt, mer pratglad och snabbtänkt. Och jag älskar dessa kontraster. Jag är gärna lugnare privat – och så ÄLSKAR jag att få blomma ut i mitt jobb titt som tätt.

Bästa pulsklockan?!

tomtom

TEST. Jag får nu och då frågor om pulsklockor – vilken är bäst, vilken är mest prisvärd, vilka funktioner ska de ha och så vidare. Att köpa pulsklocka tycker jag är väldigt individuellt, men jag vill ge mina tips vad jag rekommenderar er att titta efter när ni jämför dem i butik eller letar på nätet.

Först och främst, nej, jag har inte testat alla pulsklockor på marknaden – eller alla märken heller för den delen. Men jag kan ändå guida er och tipsa om mina favoriter för olika behov. För några år sedan tränade jag uteslutande med Polar-klockor. Jag har haft flera olika modeller, började med någon billigare variant och har därefter avancerat. De senaste åren har pulsklockorna på marknaden utvecklats mycket och jag har upptäckt andra favoriter utanför Polars sortiment. De är smidigare, snyggare, har bättre funktioner och kopplas ihop med den digitala sociala världen på ett bra sätt. Numera tränar jag oftast med en TomTom-klocka. Har även tränat några pass med en Suunto Ambit3 Sport och kommer fortsätta testa denna klocka under hösten.

När du ska investera i en pulsklocka, för de kostar en del, börja med att tänka vad du ska använda klockan till och vilka funktioner som är viktiga för just dig. Min erfarenhet är att det är lätt att imponeras av alla funktioner en klocka har, men när du sedan tränar kanske du endast använder en bråkdel av dem. En värstingmodell med många funktioner, stort användningsområde och bra tålighet kan kosta flera tusen. Men kanske vill du bara se puls, hur snabbt du springer och hur långt du har sprungit. När du funderar på vilka behov du har, tänk också på att många vill ha fler funktioner efter ett tag. När man är bekant med klockan kanske man även vill lägga upp intervaller i klockan, kunna springa efter dagsform och dela sitt pass i sociala medier. Då kanske det är bättre att ändå betala några hundralappar till för en mer avancerad klocka? Som sagt, steg 1 är att fundera över VAD du vill att din klocka ska innehålla.

suunto2

När du vet vad du vill ha för funktioner är det dags att kolla in marknaden. Jag rekommenderar att surfa runt på olika klocksajter som Polar, TomTom, Suunto och Garmin, kolla på klockorna och skapa dig en uppfattning om vad som finns på marknaden. Har du en sportaffär med olika pulsklockor i din närhet, gå och känn och kläm på klockorna och prata gärna med någon i personalen, de brukar kunna klockorna bra. Så steg 2 – kolla in utbudet på marknaden.

Förutom själva funktionerna i klockan är det (i alla fall för mig) viktigt att klockan sitter skönt på handleden, att den är smidig att hantera och att den är snygg. Jag ska vilja ha på mig den när jag tränar! För några år sedan var designen på pulsklockor rätt tråkig. Numera finns däremot många olika former, färger och snygga designinslag. Något jag älskar med just TomTom är att det är supersmidigt att byta armband med olika färgställningar. Enkelt att matcha med träningskläderna, om man nu tycker det är viktigt, och det tycker jag om att göra. Suuntos klocka har en stilren design, och den vita matta färgen passar ju till det mesta, så allt är en smaksak vad man gillar mest. Steg 3 – hitta den klocka som du trivs med.

Så, det var inte så svårt eller hur? Tänk vad du har för behov med din klocka, kolla utbudet och hitta den modell som passar dig både med funktion och i design. Och såklart, kolla på priset. För en mer prisvärd klocka rekommenderar jag TomTom, de är betydligt billigare än Suunto, är snygg, enkel att använda och deras GPS-pulsklocka läser av pulsen direkt på handleden vilket gör att du inte behöver något pulsband. Vill du ha en designad, välarbetad klocka som du kan klättra i berg med, använda tillsammans med en cool app (där du bland annat kan fota och filma ditt träningsäventyr) rekommenderar jag att kolla in Suuntos klocka. Garmin har jag själv inte tränat med, men jag vet att många gillar dem, så spana gärna in deras utbud. Och Polar såklart. De är duktiga på klockor även om de inte syns lika mycket som för några år sedan.

Vad använder du för pulsklocka? Vad sätter du för betyg på den?

Städa mindre och få tid till barn och träning!

Sponsrat inlägg:

helpling_sparkibaken (2)

Att städa hemma är något som många gärna skjuter upp. Som mamma går jag ändå och plockar upp prylar från golvet, drar stolar och fåtölj på plats samt fiskar fram någon liten barnstrumpa under soffan. Det blir snabbt stökigt när man bor tillsammans. Men storstädningen lämnar jag med glad min över till andra. Sedan flera år har vi anlitat städhjälp och har provat olika aktörer, just nu kommer varannan vecka en tjej och storstädar hos oss. Däremellan torkar och sopar vi lite, men det är skönt och veta att det blir ordentligt gjort emellanåt. Hade någon pratat om städhjälp  i Stockholm för några år sedan hade nog många andra med mig tänkt att det var en dyr lyx för rika. Men med RUT-avdrag tycker jag det är en väldigt bra kostnad. Särskilt då tiden som skulle gått till städning nu kan gå till mer tid tillsammans med familjen och till att träna och ha roligt.

I samarbete med det nystartade företaget Helpling vill jag erbjuda alla mina läsare rabatt på städhjälp. Helpling finns i redan i de största städerna i Sverige och expanderar dagligen till nya. Det unika med Helpling är att det är lika enkelt att boka en spontanstädning eller ha ett rullande kontrakt, oavsett om du bor i en liten lägenhet eller stor villa. På bara några minuter så kan du boka en städare.

Visst kan själva städningen i sig göras till ett träningspass, städar du ordentligt blir du svettig, men själv lämnar jag gärna grovstädningen till de som är grymma på det och ägnar min tid åt annat. Det är en lösning vi i vår familj har valt då både jag och Glenn har mycket för oss på dagarna i våra jobb samt har två små härliga ungar att ta hand om – samtidigt som vi vill få tid till träning och andra intressen.

Passa på! Genom att använda rabattkoden sparkibaken2014 på helpling så får du en kostnadsfri timme (värde 160 kr) när du bokar minst två timmar. Det vill säga: bokar du 2 timmar betalar du 160 kr istället för 320 kr, för 3 timmar betalar du 320 kr istället för 480 kr och så vidare. Toppen för dig som vill testa på städhjälp och se om du uppskattar den extra tiden du får över! BOKA HÄR.

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Helpling, men åsikterna är som alltid mina egna.

Film: Happy! Dans som gör dig glad inifrån och ut

TRÄNA TILLSAMMANS MED FAMILJEN. Strax ska jag hämta hem mina små älsklingar från förskolan. Bjuder på lite dansglädje så här på måndagseftermiddagen. Precis så här kan det se ut hemma hos oss – men oftast står jag också och hoppar/dansar med. Visst syns det att barnen älskar att dansa! Barn gör som vuxna gör. Upp och rör på dig och barnen följer efter.

Läsa bok för liten och stor

bok3

BOKMÄSSAN 2014. Jag älskar böcker! Och det har jag gjort så länge jag kan minnas. Hemma hos mina föräldrar står fyllda lådor med mina gamla böcker, tyvärr får inte allt plats här hemma i lägenheten. Jag drömmer om att någon gång få klä ett helt rum i böcker, en skön läsfåtölj och ha ett eget litet bibliotek hemma.

Jag som inte hade tänkt att handla så många böcker på bokmässan fick vackert äta upp det … jag kom hem med över 20 olika böcker från vitt skilda genrer. En hel del barnböcker, någon ungdomsbok, chick-lit, deckare, romaner och olika faktaböcker. Det blir en härlig bokhöst. Numera läser jag oftast några sidor i sängen innan jag ska sova, men de få gånger jag har möjlighet att ligga och läsa i soffan någon timme är guld värt. Tyvärr händer det inte så ofta med två små barn.

bok2

Däremot får jag lov att läsa barnböcker tillsammans med Charles och Tilde. De kastade sig över böckerna när jag kom hem igår. Alla skulle bläddras igenom. Min direkta favorit blev ”Hej och hå, kläder på” som är skriven på rim, har underbara illustrationer och handlar om några syskon som ska klä på sig. Gillade även ”Smarta små upptäcker kroppen” som är en större bok med en massa olika texter och illustrationer och förklarar hur kroppen fungerar på olika sätt.

Att läsa är spännande, utvecklande, roligt, avslappnande, intressant, hälsosamt samt skapar nya tankar och idéer.

Med den nya tekniken vet jag att det går att ha alla böcker man vill läsa i surfplattan eller mobilen. Toppenbra – särskilt om man är på resande fot. Men det är något speciellt med riktiga böcker …

bok1

Tävla och vinn min nya bok!

TRÄNA TILLSAMMANS MED FAMILJEN. Efter en veckas vila och träningsförbud av hudläkaren tränade jag åter denna morgon. Otroligt härligt! Jag riktigt njöt av min timme på instruktörscykeln. Dessutom var salen nästintill fullsatt, kul att många hittar tillbaka in i salen nu när mörkret smyger sig på. Även om jag såklart förespråkar att även försöka vara utomhus och träna. Men när jag kör klass får ni gärna komma in.

Förresten, är du sugen på min nya bok har du möjlighet att vinna den i en Instagram-tävling av Lekmer.se. Ikväll utses en vinnare. Gör så här för att tävla: 1.) Ta ett foto på dig och ditt/dina barn när ni tränar, gympar eller utför någon aktivitet tillsammans. 2.) Publicera fotot på Instagram med hashtag #lekmertillsammans Obs! Din profil måste vara öppen under tävlingen så att vi kan se din bild.

Om du inte vinner finns boken även till försäljning på bland annat Lekmer.se.

lekmer_instagram

Foto på mig i bakgrunden: Jane Haglund.

Bokmässan – föreläsningar och webb-tv

forelasning

BOKMÄSSAN 2014. Tre av fyra dagar har passerat av Bokmässan. Jag är lite mör i huvudet och börjar längta efter att få krama på mina barn. Tack att Skype finns så att jag har fått se och prata med dem varje dag!

Men jag måste säga att Bokmässan har varit riktigt rolig i år. Jag har fått träffa härliga människor samt blivit inspirerad genom att lyssna till olika föreläsare på scen – igår blev det Kalle Zachari Wahlström (Stark som en björn, snabb som en örn), Hannah & Amanda (The Golden Year) och Elaine Eksvärd (Vardagsmakt).

Dessutom har jag själv stått på scen. Igår pratade jag i 20 minuter om båda mina böcker. Tack alla som kom och lyssnade! Lite senare på eftermiddagen blev jag även intervjuad på scen i Naturskyddsföreningens monter samt spelade in ett videoklipp till HOI:s nya youtube-kanal. Återkommer om det.

forelasning1

Nu ska jag packa ordning min otroligt tunga väska – varför ska böcker väga så mycket? – gå ner och njuta av hotellfrukosten innan min sista dag på mässan, jag ska hänga i vår monter, köpa ett par böcker till samt bli intervjuad i Readlys monter. I eftermiddag styr tåget hem till Stockholm igen och imorgon bitti hoppas jag få träffa flera av er på min cykelklass på SATS Hötorget 06:30.

forelasning2

KÖP MIN NYA BOK

Träna tillsammans med familjen

Toppbloggare

Arkiv

Följ mig på instagram: @sparkibaken

Terese Alvén

Mamma till Charles 4 år och Tilde 1,5 år. Gift med Glenn och bor i Vasastan, Stockholm.

Har bloggat sedan 2007 om träning, hälsa, ätstörningar och välbefinnande. Blandar information med inspiration i alla dess former.

Är utbildad personlig tränare, kostrådgivare och instruktör och har jobbat med träning i över 15 år.

Frilansar som skribent, träningsexpert och webbredaktör. Är författare till självbiografin "Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild" (2013) och "Träna tillsammans med familjen".

Kontakta mig på: terese@sparkibaken.se

KÖP MIN BOK

Är du en schysst banan?

Follow on Bloglovin

Mest kommenterade just nu

 1. Älska att baka
  “”
 2. Livat på torpet
  “Hejdå september … … hej oktober! Den…”
 3. mamabeatrice
  “”
 4. Att vara och bli mamma
  “”
 5. På Smällen!
  “Gomorron!!! Eller gokväll Det blev inget…”
 6. Matstugan
  “”
 7. Familjen Annorlunda
  “Det är ju inte direkt nån…”
 8. Idas beauty
  “”
 9. Deer
  “”
 10. Mammaliv i Nashville
  “Godmorgon från Nashville! Jag var uppe…”

Senaste kommentarer

Mest gillade just nu

 1. Tvillingmorsan
  “”
 2. Familjen Annorlunda
  “Det är ju inte direkt nån…”
 3. Elsas dagbok
  “Godmorgon finaste du! och välkommen OKTOBER!…”
 4. Livat på torpet
  “Hejdå september … … hej oktober! Den…”
 5. Loppi.se
  “VECKANS LOPPIBLOGGARE. Den här veckan får…”
 6. Idas beauty
  “”
 7. På Smällen!
  “Gomorron!!! Eller gokväll Det blev inget…”
 8. Hemma i vårt hus-Häng med mig & min familj i vår vardag i en ny stad och genom renoveringen utav vårt nya hus❤
  “Har precis ätit lunch med lilla…”
 9. Frank & Jag
  “Igår var jag på LOPPIevent BabyLove…”
 10. Sabina Flinkenberg Veii
  “”

Senast uppdaterade

 1. Evelinas organiserade kaos!
  “”
 2. LillaLinnea
  “”
 3. Stolt mamma till åtta
  “”
 4. Familjen Annorlunda
  “Det är ju inte direkt nån…”
 5. Mammalinda
  “Är det inte TYPISKT!! Här har…”
 6. Livet med en Tom - om livet med min prins
  “För ett tag sedan shoppade jag…”
 7. En Kvinnas Härliga Ekorrhjul
  “”
 8. Thelwins krypin
  “Idag fick jag reda på att…”
 9. Mammaliv i Nashville
  “Detta med att ha TVÅ barn…”
 10. Lindas liv med familj, jobb och en massa mys♡
  “”

Mina klasser på SATS hösten 2014

Mån 06:30 Cykel 55 Hötorget
Tis 06:45 Cykel 45 Zenit
Fre 06:30 Cykel 45 Hötorget

me&i

Träningsbloggen Spark i baken | träning, hälsa & kost

Kategorier