Matstugan

Thaiinspirerad sallad med kyckling, cashewnötter, picklad rödlök mm

DSC_0160

Fräschaste salladen där varenda gaffel var en njutning. Allt omslutet av en dressing på honung, apelsin och sesamolja. Skulle kunna äta den varenda dag..Den röda löken picklar du kvällen innan så är den klar att svepas över.

DSC_0159

Du behöver (för 2-3 pers)

1 dl cashewnötter och 1/2pkt frysta sojabönor. Ca 1 msk var av örterna. 11/2 påse(så påsar) mixad sallad.

Sallad

2 kycklingfiléer, färdigstekta, kalla (skivade)

1 röd chili (skuren i mindre ringar)

1 röd lök, picklad 

1 – 1½ dl sojabönor

1 dl Cashewnötter (rostade)

½ paket sockerärtor

1 msk färsk Mynta (klippt/skuren)

1 msk färsk Koriander (klippt/skuren)

1 msk färsk Thaibasilika(klippt/skuren)

1½ påse mixsallad

 

Dressing

2 msk Sesamolja

1 tsk honung

½ Apelsin (juicen)

Gör så här

Lägg upp mixsallad på stort fat. Fördela allt annat ovanpå. Blanda till dressingen och häll över. Servera gärna med surdegsbaguette till.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.