Matstugan

Mandelplättar – Glutenfritt

Testade Mandelplättar till barnen och mig med massa banan och hallon och Limecrème på sidan. Så gott och fräscht. Ingen gluten så långt ögat når heller. Kvällens middag, tadaaaaa.

DSC_0049

(4 pers)

2 ägg

½ dl mjölk

2½ dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

1 msk strösocker

smör

 

Limecrème

1 lime

2 dl crème fraiche

2 msk florsocker

 

Plättar

1. Vispa ägg och mjölk.

2,. Blanda mandelmjöl, bakpulver, socker i en skål och vispa sedan ner i äggsmeten

3. Smält smör i plättlagg (eller stekpanna). Grädda plättar på svagare värme tills gyllenbruna och klara

Limecrème

1. Skölj lime, riv skalet fint och pressa sedan ur saften.

2. Rör ihop finrivna skalet och saften med crème fraiche och florsocker

mandelplättar glutenfritt

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.