Matstugan

Kyckling i Parmesansås

kyckling i parmesansås

Sjukt nöjd med kycklingen i parmesansås med rostad palsternacka och potatis på sidan som jag gjorde som Fars Dags middag. Efter ugnen läggs kycklingen kort i en lätt citronmarinad så smaken av parmesan tillsammans med citron blir fräscht och smakrikt som bara den.

För 4 pers

3 kycklingbröstfiléer

2 palsternackor

800 g potatis

2 tsk rapsolja

smör, olja

 

Marinad

1 citron

2 tsk Sweet Chili sås

3 msk hackad bladpersilja

4 tsk olivolja

 

Parmesansås

½ gul lök

1 tsk rapsolja

2 dl vatten

2 msk kycklingfond

1 dl grädde

2 tsk Maizena redning

1½ dl parmesan

 

Sätt ugnen på 225 C

1. Skala potatis och palsternackor och skär i klyftor.  Blanda runt med 2 tsk rapsolja, salt och peppar. Lägg i ugnsfast form och in i ugnen ca 25 minuter.

2. Bryn kycklingen runt om i stekpannan med lite olja och smör. Salta, peppra. Lägg ovanpå grönsakerna i ugnen de sista 15 minuterna. Innertemperatur 70 C.

3. Marinad: Blanda citronsaft, bladpersilja, sweet chili sås och olja i en bunke. Skär kycklingen i skivor och lägg ner i marinaden medan du gör såsen.

4. Parmesansås: Skala löken och hacka fint. Fräs i olja tills den är mjuk men inte tar färg. Tillsätt vatten, grädde, fond. Koka upp och låt småputtra någon minut. Red av med Maizena utrört i lite vatten. Tillsätt slutligen osten.

5. Häll av marinaden från kycklingen och servera.

GOTT! 

TREVLIG KVÄLL!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.