Matstugan

Pasta med svamp, vin, grädde…gudomligt

Pasta med svamp bacon vin grädde

Blandsvamp, vin, bacon, grädde…..blev en hit. Gjorde den för 4 personer, men åt upp mer än hälften själv. Slevade liksom…

200 g svamp (vilken som helst som du gillar, jag använde fryst blandsvamp)

1 gul lök

1 pkt bacon

2 msk tomatpuré

2 tsk dijonsenap

2½ dl mellangrädde

½ dl vitt vin

Färsk basilika

svartpeppar, salt

 

Skär svampen lite grovt sådär. Hacka lök och klipp/skär bacon fint.

Stek på svampen och löken i l smör (om svampen är fryst så steker du bort vattnet först tills svampen börjar knäppa). Lägg över i tjockbottnad gryta. Fräs på baconet, lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré, senap, grädde och vin. Rör om. låt set småputtra några minuter.

Smaka av med salt och peppar. Dekorera med lite basilikablad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.