Matstugan

Crêpes Suzette med blodapelsin

 

Crêpes Suzette
Har du testat Crêpes Suzette? Små tunna pannkakor i en sås på apelsin? Här är de med en twist – på blodapelsin istället för apelsin. Så god avslutning på en franskinspirerad middag, t ex en Moules Marinière. Du kan förbereda allt i förväg också så är det bara att värma upp.
Crêpes Suzette
Du behöver (till ca 6 pers)
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
nypa salt
1 tsk vaniljsocker
5 dl mjölk (3%)
5 ägg
25 g smör
 
Blodapelsinsås
4 blodapelsiner
50 g smör
1 dl strösocker
 
Servering
Vaniljglass
 
Gör så här
Blanda ihop mjöl, socker, salt, vaniljsocker i en bunke. Tillsätt 3 dl av mjölken och vispa klumpfri till en smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och smält smör. Låt smeten stå till sig någon timma. Du kan till och med göra den dagen innan.
 
Smält liten klick smör i en liten stekpanna och stek så små och så tunna Crêpes du bara kan. Vik två gånger så de blir triangelformade. Lägg över på ett fat. 
 
Sås
Pressa blodapelsinerna. Koka upp saft, smör och socker i en stor gryta eller stekpanna. Lägg ner Crêpes i såsen och låt dem vara där tills de är varma. Servera dem varma med stor klick vaniljglass.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.