Matstugan

Mjuk saffranskaka till adventskaffet

Gjorde en snabb och lätt mjuk saffranskaka som togs med till jobbet igår, min fredagstur! Jag älskar själv mjuk saffranskaka, och även smeten var hru god som helst. Här kommer receptet. 
 
Du behöver
200 g smör
0,5 g saffran
3 dl strösocker
2 ägg
1½ dl mjölk
4 dl (240 g) vetemjöl
2 tsk bakpulver 
smör, ströbröd till formen
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
 
Smöra och bröa en form med löstagbara kanter (24 cm)
 
Smölt smöret. Stöt saffran i mortel med 1 msk av sockret (alternativt en sockerbit). Blanda ner i det smälta smöret. Tillsätt mjölken.
 
Vispa ägg och resten av sockret vitt och fluffigt. Tillsätt saffransmjölken. Blanda mjöl och bakpulver och vänd sedan ner i smeten. Häll allt i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. 
 
Låt den svalna något innan du lossar kanten. 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.