Matstugan

Thanksgiving

 

Till nyår så gjorde jag en cocktail med champagne, nämligen Thanksgivning. Den är sådär lagom alkoholig, lite söt, lite bubblig och fint syrlig av tranbärsjuicen.  För er som inte vet så är Midori en god melonlikör. Det är en lätt cocktail på det sättet att man bara häller upp den, ingen shaker, ingen mixer bara rakt upp och ner.

Du behöver (för 2 drinkar)
Champagne (eller mousserande vin)
tranbärsjuice
4 cl Midori
1 Citron
(ev is)

Gör så här
Börja med att ställa in champagneglasen en kort stund i frysen så de blir snyggt frostiga. Skär två fina, rätt tunna skivor av citron och skär en skåra så att du kan använda dem som dekoration. Dela resten av citronen i klyftor och dra runt kanten med citronen. Lägg i isbitar om du vill, jag gillar sådär två isbitar per glas till Thanskgiving för jag tycker den är godast kall. Häll i 2 cl Midori i varje glas. Häll en skvätt tranbärsjuice och toppa med champagne. Det ska vara mer champagne än tranbärsjucie. Antingen tar du en lång sked/pinne och blandar runt så Midorin blandas med resten, eller så sticker du  ner en drinkpinne i vart och ett av glasen som man själv kan röra runt med – jag har drinkpinnar av glas men kan inte hitta dem någonstans.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mårtenssons kök

    Midori är något som vi alltid ser till att ha i barskåpet, så gott oh så mycket man kan blanda det med. Men skumpa har vi aldrig blandat det med så det måste vi ju prova!

    En riktigt skön helg önskar vi dej.